Medicul a tras un semnal de alarmă şi spune că se poate reveni la măsuri mai stricte, mai ales că numărul cazurilor este în creştere.
„Aştept să văd ce se va întâmpla în zilele următoate. Nu din cauza tareaselor (a crescut numărul de cazuri), ci datorită unei relaxări a măsurilor de protecţie. S-a renunţat la mască. În America de Sud creşte rapid. Sunt ţări din zona noastră care au revenit la măsuri mai dure: Israel a închis şcoli. Iran, Rusia, fostele state sovietice, numărul de căzuri este în creştere. Brazilia are o situaţie paradoxală pentru că preşedintele recomandă să nu se ţină cont de măsuri. Aducerea în zona politică a sănătăţii publice e foarte periculoasă. Victimele sunt oameni simpli”, a mai sous medicul, citat de Mediafax.
Ce se va întâmpla cu persoanele asimptomatice în România
Medicul spune că există două categorii de persoane care sunt asimptomatice – cei diagnosticați întâmplător și cei care au fost bolnavi, s-au vindecat, dar rămân pozitivi chiar o perioadă îndelungată de timp.
„Trebuie să lămurim oamenii. Noi avem două categorii de persoane care sunt asimptomatice. Cei care sunt diagnosticați întâmplător și atunci sunt internați și urmăriți până când au două teste negative. O a doua situație este reprezentată de persoanele care au avut forme ușoare sau medii de boală, se vindecă, devin asimptomatici fiind în spital și unii dintre ei rămân pozitivi chiar o perioadă îndelungată de timp, mult peste cele câteva zile la care ne-am aștepta în mod obișnuit să dispară virusul”, a spus Rafila.