Surse: ÎPS Pimen, tratat cu plasmă, cel mai nou „medicament” împotriva coronaviruslui

Publicat: 05 mai 2020, 11:23 Autor: Elena News
Surse: ÎPS Pimen, tratat cu plasmă, cel mai nou medicament împotriva coronaviruslui

ÎPS Pimen, tratat cu plasmă, cel mai nou „medicament” împotriva coronaviruslui. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, internat la “Matei Balș” și aflat în stare critică la Terapie Intensivă, a primit trei doze de plasmă convalescentă, un tratament ce se administrează în România de săptămâna trecută.

Starea sa de sănătate se înrăutățea și deteriorarea putea deveni ireversibilă, scrie Libertatea.

Tratamentul cu plasmă convalescentă este practicat în multe state ale lumii și ale Europei, ca o posibilă variantă de recuperare a pacienților infectați cu coronavirus. Plasma este partea lichidă, incoloră a sângelui, și conține anticorpi.

În cazul ÎPS Pimen, încă se așteaptă efectul, pentru că starea bărbatului de 90 de ani a devenit foarte gravă, potrivit informațiilor din Institutul Matei Balș.

Dintre pacienții tratați cu plasmă, unul a ieșit de la ATI, iar alți doi sunt tot la terapie intensivă, în stare stabilă. Cum a început procedura în România Primele prelevări de plasmă din România s-au făcut la Centrul de Transfuzii București în urmă cu aproape două săptămâni.

Al doilea donator, Andrei Tănase, a povestit prin ce a trecut: „Am fost la schi în Franța, simptomele au apărut a doua zi după ce m-am întors. Era luna martie.  Am avut o formă medie. Am fost la Matei Balș, am fost depistat pozitiv. Am stat internat 8 zile la Victor Babeș, unde am primit plaquenil si azitromicina”. 

Publicat: 05 mai 2020, 11:23 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă