Mai sunt cateva saptamani pana la sarbatorile pascale. Gospodinele se vor pregati, si de aceasta data, ca la carte pentru Paste 2019.
Drob de miel, reteta de Paste extrem de usoara. Este un aperitiv traditional pentru Invierea Domnului. Nu exista masa de Paste fara drob de miel. Cei care nu mananca acest tip de pasare pot incerca drob de pasare sau de porc, desi gustul nu va fi la fel.
Incearca si: Reteta de Paste – Drob de pui cu ficat si inimioare
Se fierb toate maruntaiele de miel, se lasa la racit si apoi se taie in bucati mici.
Ceapa se taie marunt si ea si apoi se caleste in putin ulei.
Se toaca verdeata spalata bine si maruntita, peste carnea de miel tocata in prealabil.
Se adauga ceapa calita si 7 oua batute bine, cu mixerul sau telul, pana cand sunt spuma.
Ingredientele de mai sus se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga doua linguri de faina.
Se unge o tava cu ulei sau unt, apoi se tapeteaza cu faina. Se pune praporul de miel curatat bine si intins pe toata tava. Se lasa bucati in exterior pentru a inveli drobul.
Se adauga amestecul de carne de drob de miel peste prapor, in tava. Se ‘inveleste’ la final cu restul de prapor ramas si se unge cu ou.
Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste. Se serveste cald sau rece, taiat in felii, cu legume proaspete sau cu smantana.
Puteti servi drobul de miel de Paste cu diverse sosuri cu verdeata sau usturoi. Pofta buna!
Incearca si: Aperitive pentru masa de Paste. Retete traditionale extrem de gustoase
Sursa: romaniatv.net