90% din suferinzii de atac de panica merg la alt medic decat ar trebui

Publicat: 20 sept. 2019, 14:25 Autor: Simona Life
90% din suferinzii de atac de panica merg la alt medic decat ar trebui

Atacul de panica este o manifestare brusca si intensa a anxietatii.

Ia prin surprindere si induce in eroare persoanele afectate. Asa ca nu e de mirare ca majoritatea suferinzilor merg in prima instanta la alt medic decat ar trebui. Gama larga de simptome pe care le suporta aceste persoane le justifica partial deciziile de a merge la cardiolog, gastroenterolog sau neurolog.

Cifrele arata semnificativ gradul de ingrijorare al suferinzilor de atac de panica. Si  faptul ca ei cred ca li se intampla orice altceva decat atac de panica. Barbatii maturi au cele mai mari dificultati in a accepta ca sufera de atac de panica pentru ca se percep pe sine ca fiind puternici si curajosi. Si poate chiar sunt, dar atacul de panica nu tine cont de perceptiile oamenilor.

Consultul de urgenta

90% din suferinzii de atac de panica

Prima oara cand te intalnesti cu atacul de panica ajungi foarte probabil la medicul de la camera de garda a celui mai apropiat spital. Si e explicabil sa fie asa. Ti se fac testele minimale. Ti se recomanda altele mai detaliate. Si esti trimis sa iei legatura cu medicul tau de familie care iti cunoaste istoricul medical. Dupa ce ai facut teste cardiace, gastroenterologice si neurologice ramai nelamurit. Pentru ca niciuna dintre ele nu explica ceea ce ai trait tu.

E bine ca le-ai facut, pentru ca asa elimini o multime de cauze alte unor probleme grave. Medicul de familie noteaza simptomele pe care le-ai avut si le coroboreaza cu rezultatul testelor si cu istoricul medical. Ar trebui sa fie suficiente informatii asa incat acesta sa aiba o banuiala care sa indice necesitatea unui consult psihiatric pentru dignosticul final si corect.

Tratamentul corect pentru atac de panica

Pentru a putea primi un tratament corect e necesar sa mergi la psihiatru. Acesta analizeaza cazul tau specific, pune un diagnostic detaliat si corect si iti prescrie medicamente. Acestea au ca scop tinerea sub control a bolii prin mentinerea unui echilibru chimic la nivelul creierului. Recuperea din atacul de panica se face prin psihoterapie.

Poti sa alegi un psihoterapeut cu care sa rezonezi, cu care sa obtii rezultate bune in cel mai scurt timp (de exemplu prin terapie strategica). Psihoterapia este cea care te echipeaza ca sa lupti cu atacurile de panica si sa le preintampini pe viitor. De asemenea, vei intelege si cauzele pentru care ti s-au intamplat atacurile. Te vei cunoaste mai bine, vei fi vindecat si mult mai puternic decat inainte.

Publicat: 20 sept. 2019, 14:25 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă