Alimentaţia trebuie să respecte cele trei mese pe zi, plus gustările dintre ele, însă cea mai mare atenție trebuie să o acordăm micului dejun. O mare parte din senzaţiile de usturime a stomacului sau de balonare sunt date de obiceiurile culinare nesănătoare şi de consumul unor alimente interzise pe stomacul gol, cum ar fi iaurtul sau merele.
Deşi roşiile sunt bogate în Vitamina C şi nutrienţi, este bine să evitați să le consumați pe stomacul gol. Roşiile conţin acid tanic, o substanţă care creşte aciditatea în stomac şi poate genera probleme gastrice. Aşa că, mai ales cei care suferă de probleme cu stomacul sau au ulcer şi reflux esofagian trebuie să evite să consume roşii dimineaţă, potrivit revistafelicia.ro
Mai mult decât atât, în timp, consumul de roşii pe stomacul gol poate cauza gastrită.
Mulţi oameni cred că este în regulă să consume un suc proaspăt şi răcoritor dimineaţă. Dar puţini ştiu că dacă beau un suc carbogazos când se trezesc pot face ulcer. Consumul de băuturi carbogazoase pe stomacul gol creşte condiţiile de aciditate şi în timp, poate cauza cancer esofagian. Şi consumul de apă carbogazoasă poate dauna dacă este în exces.
Ce poate fi mai apetisant decât un croissant cald sau un pateu cu brânză savurat dimineaţă lângă cafea, sau pe drum către birou? E uşor să arunci un croissant în cuptorul cu microunde sau să cumperi o merdenea de la patiserie în drum spre job. Dar, consumul de produse de patiserie pe stomacul gol poate cauza stomacului tău iritaţii severe din cauza conţinutului mare de gluten, mai scrie sursa citată.
Mâncărurile picante consumate pe stomacul gol cauzează creşterea acidităţii şi crampe abdominale. Usturoiul, ardeiul iute sau ghimbirul sunt exemple de astfel de mâncăruri.
Zahărul se digera uşor, dar când zahărul ajunge în stomac, iar acesta nu conţine nimic altceva, organismul uman nu poate secretă suficientă insulină pentru a menţine nivelul normal în sânge. Asta e o reţeta garantată pentru boli de ochi. Mai mult, în timp, cei care consumă zahăr pe stomacul gol pot face diabet.
Iaurtul este plin de bacterii care produc acid lactic, cu numeroase beneficii asupra sănătăţii. Însă, dacă-l consumați pe stomacul gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic şi acesta va deveni ineficient. Este cel mai indicat să consumați iaurtul că pe o gustare, la 1-2 ore după ce ați mâncat.
Perele conţîn fibre naturale şi când sunt consumate pe stomacul gol, pot “răni” membrană delicată şi mucoasa stomacului cauzând dureri şi în timp, chiar ulcere. Dacă vreți totuşi să consumați mere sau pere dimineaţă, combinațile cu un bol de ovăz sau alte cereale.