Bicarbonatul de sodiu face minuni atât în casă, cât și în mașină. Iată câteva metode eficiente prin care poți curăța autoturismul și elimina mirosurile neplăcute cu bicarbonat de sodiu.
Dacă din diferite motive nu vrei să folosești produse chimice din comerț pentru a curăța interiorul mașinii, poți apela oricând la soluțiile cu bicarbonat de sodiu alimentar. Acestea curăță în profunzile, dar elimină și mirosurile nedorite. Iar faptul că bicarbonatul de sodiu se găsește în orice magazin alimentar, la un preț mai mult decât convenabil, accesibil oricărui „buzunar”, îl face un ajutor de nădejde în mai multe domenii.
Bicarbonatul de sodiu te va ajua să scoți petele de ulei și de grăsime vărsate din greșeală. Pentru a curăța tapițeria din interiorul mașinii și a îndepărta petele existente poți folosi o substanță foarte simplă care se obține din bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecă aceste două produse până obții o pastă pe care o poți aplica direct pe pete. Lasă să acționexe timp de cinci minute și apoi folosește o perie pentru a îndepărta amestecul.
Dacă fumați în mașină, cu siguranță sunteți în căutarea unei soluții pentru a elimina mirosurile neplăcute. Acum e simplu: presărați bicarbonat de sodiu în scrumieră, iar mirosul neplăcut va dispărea, iar aerul va fi proaspăt o bună perioadă. Repetați trucul de câte ori simțiți nevoia.
Citește și: Bicarbonat de sodiu pentru slăbit. Cum te ajută să scapi kilogramele în plus
O altă soluție pe care o poți folosi la curățenia interioară a autoturismului este formată dintr-o combinație de apă, oțet, bircabonat de sodiu și balsam de rufe. Bicarbonatul și oțetul vor curăța petele și murdăria, iar balsamul de rufe va da un aer proaspăt în interiorul mașinii.
Se amestecă toate ingredientele într-un recipient cu pulverizator și, apoi, cu soluția obținută, se curăță interiorul mașinii, atât tapițeria, cât și plafonul și centurile.
Câteodată covoarele din mașină prind un miros specific chiar dacă sunt aspirate și curățate periodic. Presară bicarbonat de sodiu din abundență peste covor. Lasă-l să acționeze câteva ore. Cu cât stă mai mult, cu atât își face efectul mai bine. Apoi aspiră covorul.
Pentru a spăla geamurile, parbrizul și luneta, folosiți un amestec din oțet- la 3 părți de apă se pune de oțet- , pe care le puneți într-o sticlă cu pulverizator pe care o aveți de la alte soluții de curățat. Pulverizați pe geamuri, după care ștergeți cu prosoapele din hârtie de bucătărie sau cu o cârpă. Cu această soluție, geamurile vor fi curate imediat și vor rămâne lucioase mai mult timp.Bicarbonatul de sodiu nu este recomandat pentru suprafețele din sticlă, asta pentru că poate fi abraziv.
Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu timp de o lună