Amestecul care te scapă chiar și de cele mai rezistente pete de pe cadă! Ai nevoie de două ingrediente ieftine

Publicat: 16 apr. 2024, 17:20 Autor: Hermina Hagianu Life
Amestecul care te scapă chiar și de cele mai rezistente pete de pe cadă! Ai nevoie de două ingrediente ieftine

Dacă eşti în căutarea unei soluţii eficiente care să te ajute să îndepărtezi chiar şi cele mai rezistente pete de pe cadă, acest articol este pentru tine. Ai nevoie de doar două ingrediente pe care cu siguranţă le ai şi tu în bucătărie. Află toate detaliile în rândurile de mai jos.

Produsele din comerţ au devenit din ce în ce mai scumpe, iar de multe ori nu au nici efectul aşteptat. Mai mult, cele cu substanţe puternice pot deteriora şi materialul articolelor de baie.

Cu ce să speli cada ca să strălucească

Pentru a scăpa de petele rezistente de pe cadă există două ingrediente pe care le găsești chiar la tine în bucătărie. Vorbim despre bicarbonatul de sodiu, dar și despre oțetul din vin.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci într-un recipient cu pompiță, bicarbonat de sodiu cu o parte de peroxid de hidrogen. Aplică pe cada pătată și lasă soluția obținută să acționeze timp de 40 de minute. Șterge apoi cu o cârpă moale și clătește cu apă călduță.

Poți folosi și amestec de bicarbonat de sodiu cu mălai. Combină 100 de grame de bicarbonat de sodiu, cu 200 de grame de mălai și 50 de grame de apă. Apoi, cu ajutorul unei lavete umede foloseşte pasta obţinută pe suprafeţele murdare.

Cum să folosești oțetul din vin

Oțetul de vin, pe de altă parte, va și dezinfecta. Într-o sticlă cu pulverizator pune oțet și apă în părți egale.

Agită puțini, apoi pulverizează pe cadă. Lasă amestecul să acționeze câteva minute, aproximativ un sfert de oră. Dacă este nevoie poţi să laşi şi mai mult amestecul, apoi cu o cârpă uscată şi curată şterge soluţia. Dacă îţi doreşti un efect și mai puternic, poți pune în soluție și bicarbonat de sodiu.

 

Sursă foto: colaj CIAO

Publicat: 16 apr. 2024, 17:20 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×