1300 de interventii in Noaptea de Inviere din partea IGSU. Pompierii au fost ocupati toata noaptea

Publicat: 28 Apr. 2019, 11:40 Ciao.ro
1300 de interventii in Noaptea de Inviere din partea IGSU. Pompierii au fost ocupati toata noaptea

Ca in fiecare an, de sarbatori IGSU au avut batai de cap, insa de data aceasta vina a purtat-o vremea instabila.

1300 de interventii in Noaptea de Inviere, astfel ca salvatorii au fost extrem de ocupati, cele mai multe cazuri fiind de acordare a primului ajutor medical. Se pare ca 35 de copaci au fost doborati, iar trei masini si sapte acoperisuri au fost avariate din cauza vantului puternic.

1300 de interventii in Noaptea de Inviere din partea IGSU

1300 de interventii in Noaptea de Inviere din partea IGSU

„Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 25% față de perioada similară a anului trecut, în special pe fondul creșterii solicitărilor SMURD de prim-ajutor de urgență.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 31 persoane au fost asistate medical la fața locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unitățile spitalicești pentru investigații suplimentare”, au transmis astazi, reprezentantii IGSU, potrivit Mediafax.

Se pare ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate la nivel national 1302 interventii, avand loc 96 de incendii. Au fost 1072 de cazuri SMURD si 1062 de acordare a primului ajutor medical.

Din cauza precipitatiilor si a vantului puternic au fost semnalate efecte negative in patru judete precum Alba, Hunedoara, Mures si Timis.

„Pompierii militari împreună cu autoritățile publice locale au acționat pentru degajarea a 35 copaci doborâți, 5 cabluri electrice și 7 elemente de construcție desprinse, fiind avariate 3 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curți și subsoluri inundate”, au mai declarat reprezentantii IGSU.

Publicat: 28 Apr. 2019, 11:40 Ciao.ro
Pe aceeași temă