Povestea Invierii Domnului. Totul despre Invierea lui Iisus

Publicat: 27 apr. 2019, 16:45 Autor: Simona Life
Povestea Invierii Domnului. Totul despre Invierea lui Iisus

Pentru ca maine este Pastele ortodox, haideti sa ne amintim ce semnifica cu adevarat acesta.

Povestea Invierii Domnului. Totul a inceput in ultimele zile ca om ale lui Iisus Hristos, atunci cand a intrat in Ierusalim si le-a oferit ucenicilor sai ultimele porunci dar si sfaturi, stiind exact ce i se va intampla.

In Miercurea Mare Iuda l-a vandut garzilor pe 30 de arginti, imediat dupa ce a adus Cuvantul Domnului in Cetatea Ierusalimului. In urmatoare zi, in Joia Mare, a avut loc Cina cea de Taina, atunci cand Iisus si-a adunat apostolii, oferindu-le paine si vin (trupul si sangele sau), spunandu-le ca urmeaza sa fie ucis.

Povestea Invierii Domnului

Povestea Invierii Domnului

Spre seara a fost luat de garzile Cetatii si dus la judecata, fiind gasit vinovat in urmatoarea zi de catre Iudei si condamnat la crucificare de catre Pontiu Pilat, chiar daca nu existau dovezi impotriva sa.

Astfel si-a purtat crucea in spate pana la Dealul Golgota, fiind rastignit de doi talhari, avand o placuta deasupra capului pe care scria ‘Iisus Nazarineanul Regele Iudeilor’. Imediat dupa Iisus moare iar pamantul se cutremura, odata cu disparitia soarelui.

Trupul lui Iisus a fost luat de Iosif di Nicodim din Arimateea, pentru a-l putea ingropa intr-un mormant de piatra, iar in urmatoarea dimineata, Maria, Mama lui Iisus, alaturi de Maria Magdalena merg la mormant, insa Iisus nu mai era acolo, pentru ca a inviat.

Maria Magdalena merge sa dea vestea celorlalti oameni si nu apuca sa mai vada ingerul si nici sa-i asculte mesajul, care le intampina pe celelalte femei si nici nu-i asculta mesajul.

Iisus i se arata prima data Mariei Magdalena, insa aceasta nu-l recunoaste si il confunda cu un gradinar, pe care il intreaba unde a pus trupul fiului sau. Insa dupa ce-l recunoaste Iisus ii porunceste urmatorul lucru: „Mergi la fratii Mei si le spune: Ma voi sui la Tatal Meu si Tatal vostru”.

Astfel toata lumea a aflat adevarul si s-a minunat in acea zi sfanta, de aceea in Biserica Ortodoxa, de Inviere, „Praznuim omorarea mortii si inceputul unei alte vieti, vesnice”.

Publicat: 27 apr. 2019, 16:45 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă