Vrei să ai picioare de zeiță? Ascultă sfaturile specialiștilor!

Publicat: 11 aug. 2020, 15:05 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Vrei să ai picioare de zeiță? Ascultă sfaturile specialiștilor!

Picioarele de zeiță sunt visul oricărei femei, mai ales în acest sezon al etalării. Pe lângă pătrățelele de pe abdomen, picioarele sunt pe locul 2 în topul atenției pe care o femeie o acordă corpului ei.

Vrei să ai picioare de zeiță? Ascultă sfaturile specialiștilor!

Specialiștii se întrec în a da sfaturile despre ce și cum trebuie să faci ca să ai picioare de zeiță. Am reușit să elaborăm un top 5 al celor mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în acest sens.

1. Bea apă. O piele hidratată este o piele frumoasă. Dar care este cantitatea de apă pe care trebuie să o bei ca să fie suficientă pentru tine? Specialiștii de la Harvard recomandă oamenilor obișnuiți să bea doar 880-1.480 ml apă/zi, adică în jur de 4-6 pahare. Altă metodă general valabilă recomandată de experții în domeniu este consumul a 35 ml de apă pentru fiecare kilogram – corp. De exemplu, o persoană de 60 de kilograme trebuie să bea 2.100 ml de apă/zi. Persoanele de peste 55 de ani, trebuie să își înmulțească greutatea cu 30 ml, iar cele de peste 65 de ani – cu 25 ml.

2. Fă sport. Fie că optezi pentru plimbări lungi prin parc, jogging, mers pe bicicletă sau cu role, silueta şi organismul tău are numai de câştigat. Nu uita! Mersul pe jos face piciorul frumos! De asemenea, poți să îți introduci în programul zilnic săritul corzii sau înotul, sporturi complete care pun umărul la frumusețea picioarelor tale.

3. Mergi la masaj cu bambus și masa de drenaj limfatic. Și unul și celălalt sunt recomandate atunci când vine vorba despre sănătatea și frumusețea picioarelor tale. „Masajul cu bețe din bambus este o terapie care își are originile pe tărâmurile Asiei, însă care a pătruns rapid în centrele spa și wellness din Europa, date fiind beneficiile extraordinare atât de ordin estetic, cât și din punctul de vedere al sănătății. Mai mult decât atât, masajul corporal cu bețe de bambus este sigurul tip de procedură corporală non-invazivă, recomandat tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, atât pentru întreținere, cât și pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni, precum retenția de apă, senzația de picioare grele, oboseală musculară, anxietatea, insomnie, celulită, laxitatea cutanată etc. Masajul cu bețe de bambus este de asemenea recomandat femeilor gravide, după luna a patra de sarcină și atleților profesioniști sau practicanților înfocați ai sportului, ajutând organismul să se recupereze într-un timp mai scurt după efortul fizic. Persoanele în vârstă, pot de asemenea apela la masajul cu bambus, acesta neafectând zonele varicoase și contribuind la îmbunătățirea vizibilă a circulației sangvine și a tonusului pielii”, explică Dănuț Bujor, maseur certificat, Dănuț Bujor – Modelare cu Bambus. Alternativ, poți apela și la masajul de drenaj limfatic, cu efecte deosebite atunci când vine vorba despre detoxifierea organismului.

4. Exfoliază-ți picioarele. La fel ca și hidratarea, exfolierea are un rol mai mult decât important atunci când vine vorba de frumusețea membrelor tale inferioare. Cele mai recomandate sunt soluțiile pentru exfoliere pe care ți le faci singură acasă.

5. Evită dușurile și băile fierbinți. Când faci duș dimineața, expune picioarele la apă rece și apă caldă în mod alternativ (schimbând rapid temperatura apei) și masează-le ușor. Acest lucru va menține și chiar crește elasticitatea vaselor sanguine de la nivelul picioarelor.

Publicat: 11 aug. 2020, 15:05 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă