Vladimir Bukovsky a murit! Scriitorul şi disidentul rus s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani

Publicat: 28 Oct. 2019, 08:28 Vedete

Scriitorul rus a murit în urma unui infarct, duminică seară, în spitalul Addenbrookes din Cambridge, Marea Britanie.

Vladimir Bukovsky a murit! „Un erou de proporţii aproape legendare al mişcării de disidenţă sovietice”, era numit de publicația The New York Times.

Vladimir Konstantinovich Bukovsky a murit în spitalul Addenbrookes din Cambridge, Marea Britanie. Scriitorul a avut mari probleme de sănătate în ultimii ani, potrivit site-ului vladimirbukovsky.com.

Vladimir Bukovsky a murit!

Vladimir Bukovsky a murit
Vladimir Bukovsky a murit

Agenția de presă afirmă că Bukovsky avea probleme de sănătate de câțiva ani. Bukovski a fost cel care a condamnat atitudinea Occidentului în ceea ce el numea complicitatea cu Uniunea Sovietică şi succesorii acesteia.

În anii ’60-’70, Bukovsky s-a făcut remarcat în mişcarea disidentă din URSS iar în 1972 a fost condamnat la doi ani de închisoare şi la 5 ani de exil pentru „activism antisovietic”.

În 1976, Bukovsky a fost schimbat de autorităţile sovietice cu chilianul Luis Corvalan, fiind la acea dată secretarul general încarcerat al Partidului Comunist din Chile. La scurt timp după, Bukovsky s-a mutat definitiv în Cambridge, Marea Britanie, conform TASS.

Vladimir Bukovski a devenit opozant al Uniunii Sovietice în anii 1960, fiind întemniţat fără proces în 1963, petrecandu-și următorii 12 ani în închisoare, lagăre de muncă şi spitale psihiatrice.

În tot acest timp, scriitorul a făcut greva foamei de 20 de ori și a fost cel care a denunţat în faţa Occidentului folosirea abuzivă a spitalelor de psihiatrie împotriva deţinuţilor politici, potrivit stiripesurse.ro.

Publicat: 28 Oct. 2019, 08:28 Vedete
Pe aceeași temă