Viorica Dăncilă, despre atentatele de la 11 septembrie: „Nu avem voie să închidem ochii în fața violenței extreme”

Publicat: 11 sept. 2019, 13:31 Autor: Simona Life
Viorica Dăncilă, despre atentatele de la 11 septembrie: Nu avem voie să închidem ochii în fața violenței extreme

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, pe Facebook, un mesaj, cu ocazia împlinirii a 18 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Viorica Dăncilă, despre atentatele de la 11 septembrie. În acest mesaj premierul susține că astfel de evenimente nu trebuie ignorate și că este de datoria fiecăruia să lupte împotriva actelor de terorism.

„Astăzi se împlinesc 18 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, oribila tragedie care a luat mii de vieți și care a zdruncinat o lume întreagă.

Viorica Dăncilă, despre atentatele de la 11 septembrie

Viorica Dăncilă, despre atentatele de la 11 septembrie

Sunt astăzi tineri care privesc chipurile părinților doar în poze, sunt frați și mame îndurerate, sunt suflete sfâșiate de dor și greutate. Le doresc liniște, alinare și putere tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în astfel de nenorociri.

Este un moment pe care nu avem voie să îl uităm, așa cum nu avem voie să închidem ochii în fața violenței extreme, a actelor criminale, a celei mai josnice forme de lașitate.

Avem cu toții datoria de a lupta neîncetat împotriva actelor de terorism, de a ne continua eforturile și a ne întări sprijinul pentru instaurarea păcii și a stabilității durabile la nivel mondial” a scris premierul Viorica Dancila pe pagina de Facebook.

Pe 11 septembrie 2001, patru atacuri sinucigașe, plănuite şi executate de militanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida, au avut loc în SUA. Patru avioane de linie au fost deturnate cu scopul lovirii unor clădiri simbol ale SUA: turnurile gemene World Trade Center din New York şi Pentagonul din Washington. Trei și-au atins țintele, însă al patrulea și-a ratat-o.

Publicat: 11 sept. 2019, 13:31 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă