Vine gerul extrem și în Capitală! Meteorogii anunță temperaturi extrem de scăzute în toata țara

Publicat: 15 ian. 2021, 15:33 Autor: Elena Arhiva
Vine gerul extrem și în Capitală! Meteorogii anunță temperaturi extrem de scăzute în toata țara

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, în urmă cu scurt timp, că vremea va fi deosebit de rece în București, temperaturile coborând până la -14 grade Celsius.

Vremea va fi deosebit de rece în Capitală, cu temperaturi care scad până la -12 grade Celsius în oraș și -14 grade în zona preorășenească, au anunțat, vineri, meteorologii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe parcursul nopților și al dimineților.

Gerul va curpinde întreaga țară, spun meterorolgii.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: nopți și dimineți geroase
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 15 ian. 2021, 15:33 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă