Veste bună pentru bucureșteni! Rata de infectare a ajuns la 0,89 la mia de locuitori

Publicat: 18 May. 2021, 12:46 Arhiva
Veste bună pentru bucureșteni! Rata de infectare a ajuns la 0,89 la mia de locuitori

Rata de infectare în București continuă să scadă și a ajuns marți la 0,89 la mia de locuitori, potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică.

Prefectul Capitalei anunță că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Participanții vor discuta despre revenirea tuturor copiilor la școală.

Luni, rata de infectare în București a scăzut pentru prima dată sub 1 la mia de locuitori, fiind 0,94.

Comitetul pentru Situații de Urgență București urmează să se întrunească pentru a decide revenirea la școală, cu prezență fizică, a tuturor elevilor, începând de miercuri.

Luni seară, în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătăţii prin care se stabilește că scenariul conform cărora funcționează școlile se poate actualiza și de pe o zi pe alta, atunci când rata de infectare dintr-o localitate scade sub pragul de 1 la mie. Astfel, toți elevii, indiferent de clasă, pot merge la școală.

Aproape 7.800 de elevi din București au depus deja cereri de a rămâne în continuare în online, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 18 May. 2021, 12:46 Arhiva
Pe aceeași temă