Capitala, sub urgia naturii! Prognoză meteo specială pentru Bucureşti

Publicat: 20 May. 2021, 12:51 Arhiva
Capitala, sub urgia naturii! Prognoză meteo specială pentru Bucureşti

Meteorologii au emis o avertizare meteo specială pentru București, astfel că, până vineri dimineața va fi frig și va ploua, temperatura având o scădere de peste 10 grade!

Avertizarea este valabilă începând de joi, la ora 10.00, până vineri, la ora 10.00. Vremea va fi instabilă și se va răci, anunță meteorologii.

Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna 20…30 l/mp. Vor fi mai ales averse, iar mai ales spre seară și la începutul nopții se vor semnala descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

Vremea face prăpăd în întreaga țară

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea și au emis cod portocaliu și cod galben de ploi abundente valabile în cea mai mare parte a țării până vineri, la ora 10:00. 34 de județe, inclusiv Capitala, se află sub avertizare de precipitații și instabilitate atmosferică.

Codul portocaliu a intrat în vigoare joi, la ora 10.00, și este valabil până vineri, la ora 10.00. În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp.

La peste 1.700 de metri, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară, în general, între 15 și 140 centimetri.

Codul galben este valabil tot până vineri, la ora 10.00. Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări descurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 20 May. 2021, 12:51 Arhiva
Pe aceeași temă