Victima Colectiv, ranita si la protestele din Piata Victoriei. Cu ce probleme grave se confrunta acum Adina Apostol

Publicat: 13 aug. 2018, 16:42 Autor: D. C. Life

Adina Apostol, victima Colectiv, a avut de suferit dupa ce s-a aflat, vineri seara, in Piata Victoriei, la mitingul diaspora.

Tanara s-a ales cu grefele de piele inflamate din cauza gazelor lacrimogene, trase in fata Guvernului de Jandarmerie, in timpul protestului din 10 august.

Potrivit Newsweek, Adina Apostol a venit in Romania pentru protestul de vineri, insa se va intoarce in Belgia pentru a-si continua tratamentul pentru ranile din Colectiv. Ea a depus deja o plangere la Parchetul Militar.

„Am făcut o plângere penală pentru că am inhalat multe gaze. Mă dor muşchii gâtului, câteva părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit şi mi se pare că acţiunea jandarmilor din data de 10 august a fost foarte agresivă şi nu au făcut nimic să înlăture grupele de suporteri care erau lângă ei. De la 8:15 până la 11:30 au dat cu gaz. Nu aveai unde să fugi. Am mers după ceilalţi protestatari, ne călcam în picioare pentru că ne împingeau cu scuturile.

Nu ştiu ce au fost acele semnale luminoase, nu este o scuză pentru că eu nu am făcut armata. Altă dată au reuşit să marginalizeze protestatarii violenţi. Am venit din străinătate pentru protest şi mă întorc în Belgia pentru tratamente. Sunt victimă Colectiv şi am ieşit în stradă să protestez. Ordinul dat de subprefect este inadmisibil nu se poate aşa ceva. Trebuiau să înlăture grupurile de protestatari violenţi, nu să arunce cu grenade”, a marturisit Adina Apostol. 

Victima Colectiv, ranita si la protestele din Piata Victoriei

Adina Apostol a fost arsa pe 50% din suprafata corpului, inclusiv pe fata, pe maini si pe cap. A stat o luna in coma, a luat bacterii din spital si a facut zeci de operatii. Adina Apostol se numără printre cei 186 de răniţi de la Colectiv.

În noaptea de 30 octombrie 2015, a ajuns la Colectiv împreună cu o prietenă, cu 20 de minute înainte ca trupa Goodbye to Gravity să urce pe scenă. L-a văzut pe amicul ei Claudiu Petre. „Era omul care îmi ridica mereu moralul și avea grijă de mine”. Adina s-a întâlnit apoi în club cu un alt amic, Cezar, care s-a dus apoi până în backstage și a rugat-o să-i țină și lui berea. Și imediat după ce a plecat, a luat foc stâlpul.

„Eu am luat berile și m-am îndreptat spre ieșire că am zis că o să stingă cineva flăcărica aia de cinci centimetri. M-am dus să o iau pe prietena mea și apoi a început lupta de supraviețuire în containerul ăla. Am apucat să fac un pas și am rămas acolo. A început să se simtă căldura aia infernală. Am încercat să mă las în jos. A venit flacăra aia mare și am văzut cum mi se topea pielea pe mâini. Înainte de asta avusesem cele două sticle de bere în mână și am vrut să mi le torn în cap că, dacă mor, să mă recunoască părinții la morgă”, a povestit Adina.

A ieșit de la Colectiv cu ajutorul unui băiat care a tras-o afară din container și a dus-o la o salvare. A urcat în Salvare pe picioarele ei, apoi a leșinat de durere și nici n-a știut că a fost dusă mai întâi la Floreasca, unde nu mai erau locuri și trimisă apoi la Elias.

 

Publicat: 13 aug. 2018, 16:42 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă