Un studiu arată că bărbații sunt mai predispuși spre infectare cu Covid-19 decât femeile: ”Au un risc mai mare de deces”

Publicat: 11 mai 2020, 11:29 Autor: Andreea Voicu News

Un studiu făcut de străini arată că bărbații sunt mai predispuși spre infectare cu noul coronavirus decât femeile din cauza unei enzime-cheie, arată g4media.ro.

În comparație cu sângele femeilor, cel al bărbaților ar prezenta niveluri mult mai ridicate din cauza unei enzime care ”ajută” virusul să infecteze celulele organismului. Astfel, am putea spune că persoanele de sex masculin sunt mult mai vulnerabile la infectarea cu coronavirus.

Este vorba despre Enzima-2 de conversie a angiotensinei (ACE2), care se regăsește în inimă, rinichi etc. În studiul din European Heart Journal s-a descoperit că inhibitorii ACE sau blocanţii receptorilor angiotensinei (ARB) nu ar trebui să crească riscul de infectare Covid-19. Studiul condus de experți a început înainte ca pandemia de coronavirus să ia lumină.

”Constatările noastre nu susţin întreruperea acestor medicamente la pacienţii cu COVID-19”, a declarat conducătorul studiului, Adriaan Voors.

”Când am descoperit că unul dintre cei mai puternici indicatori biologici, ACE2, era mult mai mare la bărbaţi decât la femei, mi-am dat seama că acest lucru avea potenţialul de a explica de ce bărbaţii au un risc mai mare de deces asociat COVID-19 în comparaţie cu femeile”, a declarat Iziah Sama, medic la UMC Groningen, coautor al studiului.

Publicat: 11 mai 2020, 11:29 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă