Un pachet suspect a fost depistat pe un aeroport! E socant ce fusese ascuns in bagaj!

Publicat: 27 feb. 2019, 14:55 Autor: madalina m. News 2

Intr-un bagaj au fost gasite cateva obiecte considerate ilegale. Cei care incercau sa le transporte au fost arestati la scurt timp.

Mai exact, un pachet suspect a fost depistat in Aeroportul International din Cairo, in Egipt. Cineva incercase sa scoata din aceasta tara mai multe parti de mumie. In mod socant, totul a fost observat cu ajutorul scannerelor cu raze X de pe aeroport.

Ramasitele de mumie au fost ascunse intr-un pachet, care la o prima vedere nu parea absolut deloc iesit din comun. Transportul ilegal ar fi avut ca destinatie finala Belgia si urmau sa ajunga sigilate intr-o boxa audio. In imaginile publicate dupa acest incident se poate observa ca este vorba despre cateva artefacte antice.

In acel pachet suspect, autoritatile egiptene au gasit o bucata de trunchi, o parte din mana stanga, un brat, dar si doua picioare. Acestea proveneau de la doua mumii si din fericire au fost recuperate la timp de pe aeroport. Ramasitele pamantesti erau sigilate in doua boxe audio, pentru a nu da de banuit.

Un pachet suspect a fost depistat pe un aeroport

Transportul ilegal de mumii avea sa ajunga in Belgia, zilele trecute, dar acest lucru nu s-a mai intamplat. La fata locului a fost chemata de urgenta politia, fiind deschisa si o ancheta. Bucatile de mumie au fost confiscate de catre autoritati.

Dupa ce au fost analizate cu grija de catre arheologi, s-a ajuns la concluzia ca este vorba despre doua mumii stravechi. Nu se stie, insa, la ce pret urmau mumiile antice sa fie vandute, dar cel mai probabil este vorba de o suma foarte mare, mai ales avand in vedere raritatea artefactelor.

Ramasitele din respectivul pachet suspect au ajuns in grija celor de la Muzeul pentru Antichitati din Cairo si vor fi restaurate, noteaza descopera.ro. Toate artefactele gasite in Egipt sunt considerate proprietatea statului, potrivit legilor de acolo, ce au fost adoptate in anul 1983. Cei care incearca sa le scoata din tara, in mod ilegal, risca sa fie amendati si sa petreaca doi ani in inchisoare.

Publicat: 27 feb. 2019, 14:55 Autor: madalina m. News 2
Pe aceeași temă
×