Un om al strazii a pacalit intreaga planeta! A devenit celebru dupa ce i-a oferit unei tinere ultimii sai bani, dar totul a fost de fapt o mare teapa!

Publicat: 21 Nov. 2018, 10:15 Life

Un om al strazii a reusit sa pacaleasca pe toata lumea.

Datorita unei scheme pe care o pusese la cale cu tanara pe care a ajutat-o cand era la ananghie, barbatul urma sa primeasca o suma mare de bani, din donatii. Atunci cand povestea lui s-a viralizat pe retelele sociale, foarte multi oameni i-au oferit cat au avut.

Din compasiune pentru barbatul care daduse dovada de multa omenie, unele persoane s-au oferit sa il gazduiasca, fiindca inca locuia pe strazi. Intreaga poveste a avut insa un deznodamant foarte trist, pentru ca in realitate totul fusese o mare inselatorie.

Un om al strazii a pacalit intreaga planeta

Cu cateva luni in urma, povestea unui om al strazii din Statele Unite ale Americii a facut inconjurul planetei. El ii oferise unei tinere ultimii sai bani, pentru ca aceasta ramasese fara benzina la masina. Totul a fost insa o schema bine pusa la punct.

Adevarul a fost scos la iveala recent de catre anchetatori. Kate McClure si Mark D’Amico au pornit o campanie umanitara pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt. Ei au strans peste 400 de mii de dolari pentru acest om al strazii, dar s-a descoperit ca intreaga poveste fusese fabricata.

Cei trei risca acum intre 5 si 10 ani de inchisoare pentru fapta lor. In luna august din acest an, veteranul a luat masuri legale impotriva celor doi si sustinea ca au profitat de banii pe care i-au strans in numele sau. Autoritatile americane au deschis o ancheta si au aflat ca in realitate toti trei erau complici si planuisera sa pacalaeasca oamenii.

Un om al strazii a pacalit intreaga planeta

Impresionati de povestea acestui om al strazii, peste 14.000 de oameni au donat bani! In cadrul unei conferite de presa, procurorul din Burlington a precizat ca „Istorioara care a generat aceasta campanie parea prea buna ca sa poata fi una adevarata„.

„Din nefericire, asa a fost! Intreaga campanie a fost construita pe o minciuna”, a mai spus procurorul Scott Coffina. Schema a fost pusa la cale din timp de catre cei trei, inainte de a fi lansata in mediul online. In luna noiembrie din 2017, Kate McClure anunta pe Twitter ca un om al strazii si-a folosit ultimii sai 20 de dolari pentru a o ajuta, cand i s-a stricat masina.

Mesajul de pe reteaua sociala era insotit si de o poza, in care veteranul dependent de droguri statea alaturi de tanara. In realitate, poza fusese facuta dupa ce cuplul il vazuse pe Johnny Bobbit cand dormea sub un pod, iar ei se aflau la un cazino din acea zona.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 21 Nov. 2018, 10:15 Life
Pe aceeași temă