Un nou simptom a fost descoperit de medici! Ce se întâmplă cu pacienții care au fost infectați cu noul coronavirus

Publicat: 12 Oct. 2020, 09:45 Arhiva

Specialiștii au descoperit un nou simptom în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Din ce în ce mai multe simptome au fost descoperite de către specialiști, după ce oamenii s-au infectat cu noul coronavirus. Ultimul simptom are legătură cu aparatul auditiv.

Chiar și după ce anumite persoane au fost infectate cu noul coronavirus, și la câteva luni au continuat să aibă anumite simptome, unele mai puțin întâlnite. De exemplu, acum experții în sănătate spun că pierderea auzului ar fi unul dintre simptomele nu atât de întâlnite printre pacienți, arată stirileprotv.ro. O femeie din Statele Unite ale Americii a mărturisit că a început să aibă anumite probleme cu aparatul auditiv, după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Ulterior, a realizat că nu mai aude. Totuși, inițial nu știa că este infectată cu virusul chinezesc, iar la o săptămână distanță a mers la un centru pentru a-și face un test, unde a aflat că este pozitivă. Pe de altă parte, alți medici susțin că nu ar putea lega pierderea auzului cu celelalte simptome specifice noului coronavirus.

„A fost ca și cum cineva ar fi aprins un întrerupător”, a mărturisit Meredith Harrel, o femeie care a mărturisit că a avut probleme cu auzul, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Un studiu a arătat că 13% din 138 de persoane care au fost externate au avut probleme vis-a-vis de capacitățile auditive. Totodată, 233 de pacienți din 1567 au mărturisit că au suferit de tinitus, țiuitul în ureche.

Noul coronavirus poate fi transmis la o distanţă de peste doi metri

Prin noua actualizare, realizată la 10 luni după debutul pandemiei, CDC recunoaște practic validitatea mai multor studii care demonstrează că noul coronavirus, deşi nu este la fel de contagios ca rujeola, poate fi într-adevăr transmis la o distanţă de peste doi metri – o ipoteză care era neglijată de CDC şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în momentul apariţiei virusului SARS-CoV-2. CDC notează importanţa ventilaţiei în spaţiile închise pentru a preveni contaminările.

Publicat: 12 Oct. 2020, 09:45 Arhiva
Pe aceeași temă