Un BMW cu numar de inmatriculare interzis in Romania a fost fotgrafiat in Suceava

Publicat: 30 aug. 2019, 09:19 Autor: M.I. News 2
Un BMW cu numar de inmatriculare interzis in Romania a fost fotgrafiat in Suceava

Un autoturism BMW Seria 5 a cu un numar fals de inmatriculare -SV 18 ICL – a fost fotografiat pe bulevardul Calea Unirii din municipiul Suceava.

Legislatia din Romania nu permite asemenea numere de inmatriculare. Numerele de inmatriculare care incep cu literele I sau O sunt interzise, pe motiv ca pot fi confundate cu cifrele 1, respectiv 0.

Un alt caz similar a mai avut loc tot in Suceava, unde un baiat de 17 ani care nu avea permis de conducere a fost retinut de politisti dupa ce s-a vazut ca acesta conduce o masina cu numere false.

In urma investigatiei realizate de politisti a fost demarata urmarirea penala avand in vedere alte fapte. Astfel, s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de „conducere a unui vehicul fara permis de conducere” si „instigare la infractiunea de fals intelectual”, din motiv ca in data de 19 iulie 2018, un cetatean a condus pe DJ 178F, pe raza comunei Galanesti, un autoturism BMW fara a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si fara sa aiba asupra sa documentele prevazute de lege pentru control.

Conform Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, combinatiile de litere care pot avea o semnificatie obscena sau cele care pot duce la asocierea cu denumiri ale unor autoritati publice nu sunt permise. In total, exista peste 1.528 de combinatii interzise la nivelul intregii tari. Dintre ele se remarca urmatoarele combinatii restrictionate pentru uzul propriu al unor institutii: Politia Romana (POL), Camera Deputatilor (DEP), Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI) sau Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Dupa cum am subliniat si mai sus, sunt interzise si combinatiile de litere care incep cu „I” sau „O” deoarece pot fi confundate usor cu cifrele 1 si 0. Din acelasi motiv, nu sunt permise nici combinatiile „III” sau „OOO”. Nu in ultimul rand, combinatiile care au conotatii sexuale sau obscene sunt si ele interzise.

Publicat: 30 aug. 2019, 09:19 Autor: M.I. News 2
Pe aceeași temă