Un bărbat din Cehia, rănit grav după ce a căzut cu ATV-ul într-o prăpastie. Acesta a recuperat în cele din urma

Publicat: 28 Oct. 2019, 11:26 Ciao.ro
Un bărbat din Cehia, rănit grav după ce a căzut cu ATV-ul într-o prăpastie. Acesta a recuperat în cele din urma

Turistul a fost recuperat după o intervenție de peste 5 ore.

Un bărbat din Cehia, rănit grav, duminică, în Maramureș, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de 60 de metri din zona Șugău – Vârful Țiganu, în timp ce se plimba cu ATV-ul.

Șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga, a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, că zona în care a căzut turistul a fost dificilă, cu stânci care se desprindeau.

Un bărbat din Cehia, rănit grav

Un bărbat din Cehia, rănit grav

„Un turist ceh aflat în excursie în zona Munții Țibleș a căzut duminică seara într-o râpă de 60 de metri, iar echipa Salvamont Maramureș, formată din 9 persoane, s-a deplasat la locul accidentului.

Intervenția a avut loc într-o zonă extrem de dificilă, cu stânci care se desprindeau și pe sub o surplombă, iar la extragerea accidentatului s-au folosit tehnicile specifice salvării din zone greu acesibile și transportul cu targa UT 2000 până la ambulanță. Intervenția s-a întins mai mult de 5 ore. Nu scoaterea turistului a fost cea mai dificilă, cât verificarea terenului„, a spus Benga.

Potrivit acestuia, turistul era stabil și conștient, dar avea politraumatisme și un traumatism cranio-cerebral. Bărbatul a fost transportat la spital. Bărbatul căzuse într-o prăpastie adâncă de 60 de metri, în timp ce se plimba cu ATV-ul.

Șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre un grup de cehi care se plimbau cu ATV-uri în zona Șugău – Vârful Țiganu, iar unul dintre ei a căzut în prăpastie.

Publicat: 28 Oct. 2019, 11:26 Ciao.ro
Pe aceeași temă