Ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușeșcu înainte de a fi executat. Pe cine a blestemat!

Publicat: 12 nov. 2019, 12:00 Autor: Simona News 3

Când fostul președinte al României se afla în fața plutonului de execuție a început să cânte ceva straniu.

Ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușeșcu. Fostul președinte a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989, fiind Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa, Elena Ceaușescu.

Imaginile cu execuția soților Ceaușescu au făcut rapid înconjurul lumii, însă nimeni n-a știut care au fost ultimele cuvinte ale dictatorului, fiindcă acea parte din clipul video nu a fost arătată cetățenilor.

Ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușeșcu

Ce făceau de fapt soții Ceaușescu după ce dădeau mâna cu oamenii

Înainte ca gloanțele să-i străpungă, Nicolae Ceaușescu „Trăiască Republica Socialistă România Liberă și Independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!”.

Potrivit altor surse, se pare că „Cel mai iubit fiu al poporului” a început să cânte fragmente din Internaționala (cel mai cunoscut cântec socialist). „L-am împușcat în timp ce cânta”, avea să spună după Dorin Marian Carlan, unul dintre membrii plutonului de execuție.

Internaționala este unul din cele mai cunoscute cântece socialiste care a fost fredonat, în mai multe versiuni, în toate statele comuniste. Varianta în limba română a acestui cântec a fost realizată și publicată în anul 1907 de C. Z. Buzdugan.

„Hai la lupta cea mare, Rob cu rob să ne unim, Internaţionala Prin noi s-o făurim!”, sunt doar câteva dintre versurile celebrului cântec fredonat în perioada comunistă.

Ce a mai stârnit controverse a fost faptul că înmormântarea s-a făcut pe ascuns și nimeni nu a văzut când soții Ceaușescu au fost puși în mormânt, de unde și multe speculații conform cărora cei doi sunt în viață pe un alt continent.

Publicat: 12 nov. 2019, 12:00 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă