Ultima ora: Compania mama a Pro TV a fost vanduta! Cine a cumparat-o pentru fabuloasa suma de 2,1 miliarde de dolari

Publicat: 28 oct. 2019, 08:08 Autor: Simona Vedete
Ultima ora: Compania mama a Pro TV a fost vanduta! Cine a cumparat-o pentru fabuloasa suma de 2,1 miliarde de dolari

Compania Central European Media Enterprises (CME) a anuntat oficial ca va fi cumparata de catre "un afiliat" al PPF.

Compania mama a Pro TV a fost vanduta! CME detine Pro TV in Romania si alte operatiuni media in mai multe tari din imprejurimi, iar anuntul a fost facut duminica seara.

Grupupl PPF este detinut de miliardarul ceh Petr Kellner, fiind vorba despre o tranzactie evaluata la nu mai putin de 2,1 miliarde de dolari.

Compania mama a Pro TV a fost vanduta!

Cea mai indragita prezentatoare revine la Pro TV

Tranzacţia a primit aprobarea AT&T, care este cel mai mare actionar al CME dupa fuziunea cu Time Warner. Vanzarea va fi finalizata la mijlocul anului viitor, imediat duoa ce va primi toate aprobarile necesare.

„Aşa cum ştiţi, în luna martie, Consiliul de Directori a format un Comitet Special şi a lansat un proces pentru a identifica şi a evalua posibilele alternative stratgice pentru companie. Această analiză strategică a fost finalizată, iar astăzi am anunţat că CME va fi achiziţionată de un afiliat al Grupului PPF N.V., o companie care are rezultate de succes în mai multe afaceri din domenii diferite.

Suntem încântaţi că Grupul PPF este bine finanţat şi că înţelege ca şi noi importanţa conţinutului local şi capacitatea sa de a face audienţe mari.În aceată parte a lumii este bine cunoscută capacitatea televiziunii de a face divertisment şi credem că acest anunţ reflectă o perspectivă similară a PPF legată de importanţa televiziunii ca mijloc de publicitate.

Credem că acţionarii vor beneficia depe urma capacităţii voastre de producţie şi se vor baza pe rezultatele de succes susţinute ş de rezultatele financiare”, este mesajul transmis angajatior Pro Tv, potrivit Adevarul.

Publicat: 28 oct. 2019, 08:08 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă