Turiștii pleacă din stațiunea Poiana Mărului, județul Caraș-Severin, deoarece au curent cu porția

Publicat: 12 Sep. 2019, 11:07 Life
Turiștii pleacă din stațiunea Poiana Mărului, județul Caraș-Severin, deoarece au curent cu porția

Stațiunea Poiana Mărului, din județul Caraș-Severin, este alimentată cu energie electrică cu ajutorul unui generator, de patru zile, ca urmare a unei avarii la rețea.

Turiștii pleacă din stațiunea Poiana Mărului. Administratorii pensiunilor susțin că primesc curent doar câteva ore pe zi, astfel că turiștii și-au scurtat sejurul.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, ca urmare a unor avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, în stațiunea Poiana Mărului curentul este asigurat de către furnizor prin intermediul unui generator, de patru zile.

Turiștii pleacă din stațiunea Poiana Mărului

stațiunea Poiana Mărului

„Avariile la rețeaua de alimentare nu sunt cauzate de fenomene meteo extreme. Generatorul a fost oprit pentru perioadele necesare alimentării cu combustibil. Teoretic, localnicii ar trebui să nu aibă curent doar câteva minute, timp în care este alimentat generatorul.

Conform informațiilor primite de la furnizorul de energie electrică, s-au întreprins deja demersuri pentru remedierea defecțiunilor. Se estimează că avaria va fi remediată până la sfârșitul zilei de 12 septembrie”, a informat ISU Caraș-Severin.

Pe de altă parte, localnicii se plâng de faptul că în ultimele zile au avut energie electrică cu porția, doar câteva ore pe zi. În aceste condiții, administratorul unei pensiuni din zonă a spus că turiștii și-au scurtat sejurul.

„De patru zile este problema aceasta. Furnizorul de curent electric a lăsat în zonă un generator pe care uită să-l alimenteze cu motorină. Dimineața nu avem curent, la prânz nu avem, la fel se întâmplă și la cină. Ieri (n.r. miercuri), nu am avut energie electrică de la 3.00 până la 11.00, apoi iar s-a luat, în condițiile în care nu plouă, nu ninge.

Ieri am fost în locația în care se află generatorul și am scris pe el . (…) Astăzi, de la ora 6.00 nu avem curent. Ne pleacă turiștii, și-au scurtat sejurul. Degeaba este zona frumoasă, dacă nu au condiții să locuiască, nu pot să stea fără apă.

Noi avem la pensiune un generator, dar nu poate face față, se încălzește și atunci trebuie oprit. Este ceva penibil ce se întâmplă. Acum avem 20 de turiști din Polonia și Cehia”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Maria Novacescu, administratorul unei pensiuni din Poiana Mărului.

Publicat: 12 Sep. 2019, 11:07 Life
Pe aceeași temă