Trombofilia in sarcina. Simptomele bolii care poate opri sarcina din evolutie

Publicat: 09 Jun. 2018, 16:22 Parenting

Aceasta boala este una care da mari palpitatii oricarei femei insarcinate sau care planuieste sa ramana gravida.

Trombofilia in sarcina. Simptomele bolii care poate opri sarcina din evolutie nu trebuie ignorate! Este vorba de o stare dobandita sau mostenita. In Romania nu exista statistici in cazul acestei boli. Medicii sustin ca incidenta acestei afectiuni este neasteptat de mare.

Ce este trombofilia

Trombofilia creste coagulabilitatea sangelui si poate duce la formarea de cheaguri. Acestea pun sarcina oricarei femei in pericol! Sarcina e un prilej de a diagnostica trombofilia deoarece apar modificari, unele semnificative. Acestea atrag atentia si determina pacientele sa se adreseze medicului ginecolog si hematolog.

Simptomele trombofiliei in sarcina

Exista mai multe tipuri de modificari incadrate ca trombofilii. O femeie insarcinata poate asocia mai multe modificari trombofilice. Simptomele sunt modeste, dar nu trebuie ignorate:

Trombofilia in sarcina. Simptomele bolii care poate opri sarcina din evolutie– Tromboze venoase profunde – tromboflebite la nivelul membrelor, mai ales inferioare. Acestea se manifesta clinic cu cresterea in volum a gambei si/sau a coapsei cu impotenta functionala. Pacienta are dificultati in deplasare.

– Tulburari de respiratie moderat-severe datorita trombozelor in circulatia pulmonara.

– Manifestari neurologice datorita unui accident vascular cerebral trombotic.

– Intarzieri de crestere a fatului.

– Modificari ale circulatiei uterine cu cresterea tensiunii in circulatia uterina la examinarea ecografica Doppler.

– Cresterea tensiunii arteriale pana la manifestari extreme de eclampsie – preeclampsie si patologie a placentei decelata ecografic cu „imbatranirea placentei”.

Continuarea articolului »

Publicat: 09 Jun. 2018, 16:22 Parenting
Tags:
Pe aceeași temă