Tinere bătute și forțate să se prostitueze de două persoane din Iași

Publicat: 13 Sep. 2019, 10:34 Life
Tinere bătute și forțate să se prostitueze de două persoane din Iași

Două persoane au fost arestate la Iași, fiind bănuite că au bătut mai multe tinere, printre care și o minoră.

Tinere bătute și forțate să se prostitueze. Le-au forțat să se prostitueze în Iași, Botoșani, dar și în mai multe orașe din Marea Britanie.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților G.C. și G.B.C., pentru trafic de minori și trafic de persoane.

Tinere bătute și forțate să se prostitueze

Tinere bătute și forțate să se prostitueze

Potrivit DIICOT, cei doi, începând cu anul trecut, prin inducere în eroare și constrângere, au recrutat mai multe tinere, printre care și o minoră, pe care le-au transferat și exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Iași și în Botoșani, precum și în mai multe orașe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester și Preston).

S-a stabilit că victimele erau ținute în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal și fizic de către inculpați, pentru a le determina să practice prostituția. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate și interzicându-i-se să comunice cu familia.

În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpații au publicat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de profil.

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților G.C. și G.B.C., pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Publicat: 13 Sep. 2019, 10:34 Life
Pe aceeași temă