Temperatura apei mării în săptămâna 6-12 iulie. Cât de diferită e la Vama Veche față de Mamaia

Publicat: 06 Jul. 2020, 10:16 General
Temperatura apei mării în săptămâna 6-12 iulie. Cât de diferită e la Vama Veche față de Mamaia

Temperatura apei mării în săptămâna 6-12 iulie este perfectă pentru cei care vor să se relaxeze pe litoral în această perioadă. În cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc, Mamaia și Vama Veche, vremea este ideală. Nu va ploua, însă la orele prânzului, termometrele vor arăta chiar și 37 de grade.

Cum e apa mării la Mamaia

Vara și-a intrat în drepturi și temperaturile sunt deja sufocante, specifice lunii iulie. Pentru cei care vor să se relaxeze pe litoral, este bine de știut că apa mării este ideală în această perioadă. În săptămâna 6-12 iulie, apa se menține caldă în principalele stațiuni de pe litoralul românesc, Mamaia și Vama Veche.

În Mamaia, săptămâna începe cu o vreme caniculară. Astăzi temperatura resimțită va fi de 35 de grade, însă apa mării este perfectă pentru cei care vor să se răcorească, 24 de grade. Marți temperaturile vor fi și mai ridicate. Evitați să stați pe plajă, mai ales la orele prânzului, pentru a evita riscul de a face insolație. 37 de grade vor fi la Mamaia, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

Se încălzește și apa mării și va avea chiar și 25 de grade. Pe seară și mai ales în timpul nopții vor fi însă ceva șanse de precipitații. De miercuri, vremea se va răci ușor. Astfel, la ora prânzului, la Mamaia temperatura maximă va fi de 25-26 de grade. Din cauza vântului, va fi însă ceva mai răcoare. Apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Și joi vremea va fi puțin mai răcoroasă, deși nu va ploua. 24-25 de grade va fi temperatura la Mamaia, iar apa se va menține caldă, 24 de grade. Vineri începe din nou să se încălzească, dar temperatura nu va depăși 26-27 de grade. În week-end, pe litoral vom avea din nou soare în abundență. Sâmbătă vor fi 28 de grade, iar duminică temperaturile ajung din nou la 30-31 de grade. Apa mării va avea în jur de 25 de grade.

Cum e apa mării la Vama Veche

Pentru cei care preferă să-și petreacă timpul liber în Vama Veche, temperaturile vor fi mai suportabile decât la Mamaia. În plus, și apa mării este puțin mai caldă în această stațiune. Luni termometrele vor arăta 30-31 de grade la prânz, iar apa va avea 25 de grade. Marți va fi caniculă și în Vamă. Chiar dacă temperatura va fi în jur de 33 de grade, aceasta va fi resimțită mult mai apăsător și va ajunge chiar și la 37 de grade.

Apa mării se menține extrem de caldă, 25 de grade. De marți seară încep ploile și în Vama Veche. Va ploua în noaptea de marți spre miercuri și chiar și miercuri dimineață, însă după aceea, soarele va străluci din nou. Vor fi aproximativ 27 de grade. Ploile și vântul nu vor afecta deloc însă temperatura apei, care se menține la 25 de grade.

Ziua de joi va fi una caldă, dar nu caniculară. Maxima va fi de 25 de grade, iar soarele nu va fi deloc zgârcit cu cei care vor să se bronzeze. Vineri temperaturile încep să crească și vor ajunge la 27-28 de grade. Cei care au planificat să-și petreacă week-end-ul în Vama Veche vor avea parte de o vreme superbă de plajă. Sâmbătă vor fi 30 de grade, iar duminică un pic mai cald, 31-32 de grade. Apa se menține constantă, la 25 de grade.

Publicat: 06 Jul. 2020, 10:16 General
Pe aceeași temă