Temperatura apei mării în săptămâna 13-19 iulie. Date meteo importante pentru turiști

Publicat: 13 iul. 2020, 09:06 Autor: Ionita Nicoleta General
Temperatura apei mării în săptămâna 13-19 iulie. Date meteo importante pentru turiști

Săptămâna 13-19 iulie aduce o ușoară răcorire pe litoralul românesc. Și temperatura apei mării va fi mai scăzută decât zilele trecute, însă vremea se menține în continuare perfectă pentru cei care vor să-și petreacă măcar câteva zile la mare.

Temperatura apei pe litoralul românesc

Săptămâna începe cu vreme caldă pe litoral, dar de data aceasta turiștii nu vor mai avea probleme cu canicula. Luni temperatura nu va depăși 23 de grade și sunt șanse destul de mari să plouă la mare. În Mamaia, temperatura apei se va situa în jurul valorii de 22 de grade, în timp ce în Vama Veche, marea va fi puțin mai caldă, 24 de grade.

Marți se încălzește puțin și dispar și șansele de precipitații. Cei care vor să meargă în Mamaia, trebuie să știe că termometrele nu vor arăta mai mult de 24 de grade. La amiază, apa va avea 23 de grade. Lucrurile nu stau foarte diferit nici în celelalte stațiuni de pe litoralul românesc. În Vamă apa e o idee mai caldă, 24 de grade, la fel și la Costinești, dar și în Eforie.

Și miercuri vremea se menține la aceleași temperaturi, 24-25 de grade. În Mamaia apa rămâne la 23 de grade, în timp ce în Vamă sau în Eforie este puțin mai călduță, 24 de grade. Nici ziua de joi nu aduce mari schimbări. Un grad, maxim 2 grade în plus în termometre, însă în continuare temperaturile se mențin în jurul valorii de 25 de grade.

În Costinești și în Eforie se va ajunge până la 26 de grade resimțite. Apa nu-și schimbă temperatura: rămâne caldă și perfectă pentru baie, 23-24 de grade. Vineri se încălzește mai mult, dar nu va fi caniculă. 27 de grade la Mamaia și în Eforie și 28 în Costinești. Pe litoralul românesc, apa se menține la 23-24 de grade.

Cum va fi vremea la mare în week-end-ul următor

Week-end-ul începe cu vreme și mai caldă la mare. În principalele stațiuni de pe litoralul românesc, soarele va străluci puternic și vor fi slabe șanse de precipitații. În Mamaia vor fi 27-28 de grade, iar apa mării va avea 24 de grade. Și în Vama Veche, Costinești sau Eforie termometrele vor arăta în jur de 28-29 de grade. Apa se menține la aceeași temperatură în aproape toate stațiunile, 24 de grade.

Săptămâna se încheie în aceeași notă. Soare puternic, fără precipitații și cu temperaturi suportabile. Cu alte cuvinte, o vreme perfectă pentru o zi de plajă și de relaxare la malul mării. Turiștii care se vor afla în Mamaia duminică vor avea 27 de grade în aer, iar apa nu va depăși 24 de grade.

Va fi mai cald în Vama Veche, unde termometrele vor arăta chiar și 30 de grade. Apa mării va avea însă aceeași temperatură ca și în restul săptămânii, 23-24 de grade. Aceeași situație va fi și la Costinești. Cei care vor să se ducă în week-end în Eforie, trebuie să știe că va fi puțin mai ”răcoare”. Maxima nu va depăși 27 de grade, dar soarele își va face simțită prezența pe întreg parcursul zilei.

Publicat: 13 iul. 2020, 09:06 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă