Fenomen uimitor pe cer la Mamaia! Turiștii au rămas cu gura căscată

Publicat: 22 iun. 2020, 08:39 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un fenomen a uimit turiștii care au venit weekendul acesta la Mamaia, pentru a se bucura de plajă. Sâmbătă cel puțin, 20 iunie, cerul s-a înnegrit instantaneu, mai ales că specialiștii anunțaseră un cod galben de vreme rea în mai multe județe din țară.

Printre care și Constanța. Înainte de a începe furtuna la mare, oamenii au putut observa o ”învăluire” a cerului unde foarte mulți nori cenușii și negri s-au strâns, formând parcă valuri ale cerului. Multe persoane nu s-ar fi îngrijorat atât de tare din cauza fenomenului apărut pe cer și ar fi rămas în continuare pe plajă. Alții, însă, au plecat, arată Antena 3.

Temperaturile de la mare au ajuns aproape de 30 de grade Celsius în termometre, iar oamenii s-au bucurat de plajă atât cât au putut. Chiar și duminică, la mare s-au atins și aproape 32 de grade Celsius. Iată imaginile de mai jos pentru a vedea norii spectaculoși surprins de la Mamaia!

Mamaia, furtuna, vremea, litoral

Mamaia ⛈️⚡⛈️⚡ În această după-amiazăIasi de poveste by Ionut Birsan

Publicată de Meteoplus pe Sâmbătă, 20 iunie 2020

Meteorologii anunță vreme rea în continuare, totuși. Potrivit ANM, codul galben a fost extins până pe 24 iunie.

Avertizare meteo – cod galben

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Atenționare meteo – cod galben

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: toată țara;

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu valabil până la ora 09:00. Sunt semnalate averse torențiale ce vor totaliza 35…50 l/mp – în zona avertizată s-au cumulat aproximativ 40..50 l/mp.

In zona : Județul Bacău: Moinești, Comănești, Dărmănești, Balcani, Poduri, Asău, Pârjol, Agăș, Berești-Tazlău, Ghimeș-Făget, Berzunți, Zemeș, Măgirești, Sănduleni, Palanca, Solonț, Brusturoasa, Scorțeni, Strugari, Ardeoani;
Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Suceava: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Cajvana, Marginea, Cornu Luncii, Arbore, Frasin, Stulpicani, Vama, Todirești, Păltinoasa, Moldovița, Slatina, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Voitinel, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Crucea, Solca, Iacobeni, Botoșana, Berchisesti, Sucevița, Ilișești, Sadova, Poiana Stampei, Comănești, Capu Câmpului, Poieni-Solca, Ciprian Porumbescu, Breaza, Bălăceana, Coșna, Ciocănești;
Județul Neamţ: Tarcău.

Publicat: 22 iun. 2020, 08:39 Autor: Andreea Voicu Arhiva
Pe aceeași temă