Statiuni balneare Romania. Locurile unde iti poti trata afectiunile si relaxa mintea, cu bani putini!

Publicat: 20 Apr. 2019, 00:16 Life

Romania este recunoscuta pentru statiunile balneare. La noi in tara exista astfel de locuri, unde oamenii isi pot trata anumite afectiuni.

Statiuni balneare Romania. Daca te gandesti ca urmatorul concediu pe care il faci sa fie intr-o locatie aparte, poti alege dintre aceste statiuni, pe care ti le prezentam in continuare. Sunt atractii turistice foarte apreciate, desi multe dintre ele nu mai au acea stralucire sau notorietate, ca in anii comunismului.

Statiuni balneare Romania: Calimanesti-Caciulata

Candva astfel de puncte turistice erau la mare cautare. Insa, dupa revolutie cateva dintre aceste statiuni au cazut in paragina. Totusi, altele au ramas la fel de frumoase si de vizitate, atragand mii de vizitatori, care cauta sa isi trateze diverse afectiuni. Sau pur si simplu sa se relaxeze.

Statiunea Calimanesti-Caciulata este considerata cea mai frumoasa astfel de statiune balneara. Este localizata pe Valea Oltului si este renumita pentru programele terapeutice. Aici pot fi testate si apele minerale. Printre cele alese pentru o cura de catre cei care sufera de diverse afectiuni sunt apele sulfuroase, cele bromurate, cele sodice, calcice, clorurate, dar si magneziene.

Statiuni balneare Romania: Vatra Dornei

Statiuni balneare Romania

Statiunea Vatra Dornei mai este supranumita si „Perla Bucovinei”, datorita locurilor de tratament, dar si a peisajului. Acolo, doritorii pot face iarna cateva sporturi, sau urca cu telescaunul. Este situata la aproximativ 100 de kilometri de Suceava si la 40 de kilometri de Campulung Moldovenesc.

Vizitatorii aleg aceasta locatie de tratament pentru apele minerale carbogazoase, cele feruginoase, sodice, magneziene, hipotone, dar si slab bicarbonatate. In Vatra Dornei se pot face si impachetari cu namol de truba, adus de la Poiana Stampei, potrivit adevarul.ro.

Statiuni balneare Romania: Baile Herculane

Statiunea Baile Herculane este cea mai veche de la noi din tara. De asemenea, este si unul dintre cele mai vechi locuri de tratament din intreaga lume. Dateaza din anul 153 e.n. si izvoarele din zona au o temperatura cuprinsa intre 38 si 53 de grade Celsius!

Totodata, statiunea balneara este localizata in judetul Caras-Serverin, pe Valea Cernei. Face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled. Oamenii vin in Baile Herculane pentru a se trata cu ajutorul izvoarelor sulfuroase, a celor iodate, bicarbonatate, termo-minerale, dar si bromurate.

Statiuni balneare Romania: Baile Felix

Statiunea Baile Felix este localizata in nord-vestul Romaniei si e situata la altitudinea de 140 de metri, in Campia Crisurilor. Se afla in zona de contact cu dealurile si muntii Padurea Craiului. Este recunoscuta pentru temperatura foarte mare la care ajung apele termale dun zona. Recordul este de 50 de grade Celsius.

In Baile Felix le sunt recomandate sejururi celor care vor sa se relaxeze si iarna, nu doar pe timpul verii. Tratamentele pot fi facute chiar si in aer liber, datorita apei de izvor foarte fierbinte. Este un loc de tratament ales pentru ca ofera ape oligominerale, hipertermale, calcice, silicioase, sulfurate, dar si bicarbonatate. Doritorii mai pot opta si pentru impachetari cu namol sapropelic fosil, recunoscut pentru proprietatile sale.

 

Publicat: 20 Apr. 2019, 00:16 Life
Pe aceeași temă