Incredibil! In Franta nu mai exista stejari suficient de batrani si inalti pentru a reconstrui acoperisul Catedralei Notre-Dame!

Publicat: 19 Apr. 2019, 14:15 Ciao.ro

Asta ar putea fi motivul pentru care catedrala Notre Dame sa nu mai arate niciodata la fel.

S-a propus chiar inlocuirea grinzilor de lemn cu unele metalice.

In Franta nu mai sunt stejari atat de inalti pentru acoperisul Notre-Dame! S-au strans din donatii deja mai mult de 1 miliard de euro si totusi se pare ca Notre Dame-ul nu va mai arata niciodata exact la fel.

Unul dintre motivele pentru care se pare ca acoperisul catedralei nu va putea fi refacut cu lemn exact asa cum a fost construit initial este faptul ca in Franta nu mai exista in prezent copaci suficient de inalti si de batrani. Planurile de restaurare deja au inceput si se pare ca deja exista o problema.

Autoritatile din Franta vor sa refaca intregul acoperis din lemn, exact ca in proiectul original cu stejari din Franta, insa asemenea copaci la dimensiunile necesare catedralei nu mai exista in acest moment in Franta. Ştirea potrivit căreia Franţa nu mai dispune de materie primă similară cu cea folosită la şarpanta originală a Catedralei Notre-Dame de Paris a făcut înconjurul lumii.

Cativa arhitecti au propus ca acoperisul catedralei sa fie reconstruit cu ajutorul unor grinzi mai mici sau cu unele metalice, dar se pare ca aceste metode nu ar putea sa faca Notre Dame-ul sa arate exact cum a fost construit initial. Obsesia francezilor este acum ca Notre Dame-ul sa arate exact pana la cel mai mic detaliu ca in planurile initiale.

Potrivit site-ului Notre-Dame, 1.300 de copaci au fost tăiaţi pentru acoperiş, între anii 1160 şi 1170, din care mulţi aveau între 300 şi 400 de ani la acea vreme, având în vedere dimensiunile extraordinare ale grinzilor.

Fransylva, federaţie care reprezintă producătorii privaţi de lemn din Franţa, a dorit să afle dacă există stejari pentru reconstrucţia Notre-Dame. „Furnizorii de lemne doresc ca „şarpanta – pădure” (aşa cum a fost poreclită, datorită numărului mare de arbori folosiţi – n.r.) fie reconstruită cu stejari francezi, în conformitate cu tradiţiile şi calitatea implementate de constructorii iniţiali”, a declarat Fransylva într-un comunicat de presă.

Problema se pare ca este mult mai grava de atat, nu doar ca in Franta nu mai exista asemenea stejari dar cativa specialisti au declarat pentru CNN ca s-ar putea ca nicaieri in Europa sa nu mai fie gasiti asemenea arbori.

In Franta nu mai sunt stejari atat de inalti pentru acoperisul Notre-Dame!

Publicat: 19 Apr. 2019, 14:15 Ciao.ro
Pe aceeași temă