Starea de alertă va fi prelungită în România. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Publicat: 10 mai 2021, 14:45 Autor: Elena Arhiva
Starea de alertă va fi prelungită în România. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat că starea de alertă va fi prelungită, însă ”sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul”. Întrebat dacă are în calcul să prelungească starea de alertă și dacă există diferențe de măsuri de relaxare și restricții în viitoarele săptămâni, premierul Florin Cîțu a răspuns afirmativ.

„Da, o să prelungim starea e alertă! Sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. Veți vedea! Sunt câteva, spre exemplu în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul. Din punctul meu de vedere și aici este punctul meu personal, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebuie să beneficieze și să se bucure de o viață normală”, a completat el.

Noi propuneri de relaxare: Fără mască în zonele cu grad mare de vaccinare

Ministerul Economiei vine cu noi propuneri de relaxare. Acestea includ posibilitatea participării la evenimente private a persoanelor vaccinate sau testate anti-COVID și renunțarea la portul măștii în aer liber în zonele cu grad ridicat de vaccinare, potrivit informațiilor Digi24.

Printre măsurile propuse se numără redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă.

În ceea ce privește barurile și restaurantele, Ministerul Economiei propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

Printre propuneri mai este și redeschiderea de evenimente mai mari de 20 de persoane cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

O altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau județean. De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții să fie eliminate. La 70% grad de vaccinare, obligația de a purta mască în spațiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 10 mai 2021, 14:45 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă