Stadionul colosal gandit de Hitler! Cum urma sa arate arena de 400.000 de locuri care nu a mai fost terminata niciodata! Imaginile grandomaniei

Publicat: 24 Sep. 2018, 17:54 Life

Hitler era la un pas sa construiasca un stadion colosal in care sute de mii de oameni sa participe la “sarbatorile” naziste.

Stadionul colosal gandit de Hitler! Cum urma sa arate arena de 400.000 de locuri. Viziunea spectaculoasa a lui Hitler despre cel mai mare stadion din lume nu a ajuns niciodata sa vada lumina zilei dupa ce chiar inainte de inceperea constructiei a izbucnit cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Constructia uriasa urma sa fie ridicata langa Nuremberg in Germania si era proiectata de Albert Speer si de Hitler insusi urmand sa poata gazdui peste 400.000 de oameni. Stadionul urma sa aiba aproximativ 800 de metri lungime iar tribunele urmau sa fie ridicate la aproximativ 90 de metri inaltime. Ambitia lui Hitler era ca “Stadionul Germaniei”, caci acesta urma sa fie numele arenei, sa fie cel mai mare din lume. Din cauza celui De-al Doilea Razboi Mondial constructia a fost oprita, dar nu inainte sa fie ridicata o parte dintre tribuna care rezista chiar si astazi. Oricat ar parea de incredibil Hitler chiar a fost in vizita la santier pentru a se asigura ca lucrarile inainteaza rapid.

Stadionul a fost gandit si realizat de arhitectul sef al lui Hitler, Albert Speer si ca mai toate proiectele megalomanice din epoca nazistilor era supervizat atent de Hitler si multe din ideile lui erau considerate obligatorii. Explicatia pentru care nazistii au ales Nuremberg si nu Berlin este una destul de simpla.

Continuarea articolului »

Publicat: 24 Sep. 2018, 17:54 Life
Pe aceeași temă