Solutii impotriva mustelor! Ce poti folosi pentru a alunga eficient insectele din casa

Publicat: 15 aug. 2019, 17:03 Autor: madalina m. Life
Solutii impotriva mustelor! Ce poti folosi pentru a alunga eficient insectele din casa

Mustele sunt insecte suparatoare, care transmit boli atunci cand intra in contact cu suprafetele din locuinta si cu mancarea noastra.

Se intalnesc aproape peste tot in lume, mai putin la poli si la altitudini mari. Din fericire, exista numeroase solutii impotriva mustelor pe care le poti face in casa!

Pungile transparente din plastic umplute cu apa sunt foarte utile impotriva mustelor. Pur si simplu umple cu apa trei sferturi dintr-o punga de plastic. Leag-o si agat-o afara, langa ferestre si usi.

Acest truc natural este minunat deoarece apa din punga reflecta lumina soarelui precum o prizma. Datorita acestui efect, mustele nu se vor apropria de punga.

Solutii impotriva mustelor! Cuisoarele, repelent natural

Unele ierburi aromatice au proprietati care sunt utile pentru a alunga mustele si alti musafiri nepoftiti. Aceste ierburi alunga mustele si alte insecte, asadar sunt foarte bune ca masura de preventie.

Solutii impotriva mustelor

Poti confectiona saculeti cu plante aromatice precum menta, cimbrul, rozmarinul si camforul. Asaza saculetii in apropierea ferestrelor sau a usilor.

Desi cuisoarele nu omoara muste, mirosul lor va indeparta aceste insecte. Infige 20-30 de cuisoare intr-un mar sau alt fruct asemanator si pune-l intr-un loc in care mustele se strang. Ele vor pleca, iar aerul din casa va fi improspatat! Aceasta este o alta metoda naturala eficienta pentru a tine mustele departe de alimente.

Trebuie doar sa amesteci putin malai cu miere sau sirop de artar intr-un castron. Pune amestecul intr-un loc din casa frecventat de muste. Dulceata le va atrage ca intr-o capcana.

Mentinerea curateniei in casa este o masura esentiala pentru alungarea mustelor. Este important sa faci curat frecvent si sa nu ignori resturile care pot atrage mustele. Foloseste un cos de gunoi cu capac pentru ca mirosul sa nu le ispiteasca.

Dupa ce ai terminat curatenia, umezeste o carpa cu otet si freaca locurile unde vin de obicei muste. Sterge pe langa ferestre si usi, de exemplu. Mirosul de otet alunga mustele si-ti mentine casa curata. Trebuie doar sa umpli o sticla cu otet si sa-l pulverizezi prin casa.

sursa: dozadesanatate.ro

Publicat: 15 aug. 2019, 17:03 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă