O muscatura de capusa a lasat-o pe femeie tintuita la pat. De ce nu poate nici macar sa manance :(

Publicat: 15 Jun. 2019, 10:40 Life

Joanne Baskett a ramas tintuita la pat, dupa o banala muscatura de capusa. Ar fi trebuit tratata rapid de catre specialisti, dar lucrurile s-au agravat cu mult.

O muscatura de capusa i-a fost aproape fatala unei mamici de 46 de ani. Femeia a avut nevoie de ceva timp sa intelega ce este in neregula cu ea. A mers la medic, dar aproape a fost prea tarziu pentru a putut fi salvata.

Totul s-a petrecut cand aceasta le facea pisicilor sale un control. Obisnuia sa le verifice de purici si capuse, pentru ca petreceau mult timp pe afara. A observat cateva capuse pe una dintre feline, si i le-a scos folosit un cleste special pentru asa ceva.

O muscatura de capusa a lasat-o pe femeie paralizata!

Totusi, n-a observat atunci cand una dintre insectele periculoase i-a ajuns sub propria piele. La un moment dat si-a dat seama ca are o umflatura mare pe brat, dar si un cerc rosu pe piele. Asa se intampla de obicei la muscatura de capusa. A utiliat aceeasi metoda ca pe pisici, dar situatia ei s-a agravat mult.

O muscatura de capusa a lasat-o pe femeie tintuita la pat

Joanne Baskett nu s-a gandit foarte mult la acel moment. A dat vina pe altele pentru starea precara de sanatate. In plus, cand a mers la medicul de familie, pentru a vedea ce este in neregula, femeia de 46 de ani a primit un tratament pentru viermii intestinali.

Totul desi era foarte vizibil ca are o inflamatie uriasa pe brat, in forma de cerc, specifica acestor insecte daunatoare. Sase saptamani mai tarziu, a crezut ca are o raceala si a picat la pat cu febra si simptome similare acestei afectiuni de sezon.

A facut conexiunea cu muscatura de capusa foarte tarziu. In realitate, ea se contaminase cu boala Lyme. Capusele pot transmite aceasta infectie bacteriana care se raspandeste in tot corpul. Daca nu este administrat un tratament, pacientul poate si muri. Din fericire, Joanne nu a murit, dar a ramas paralizata. Femeia nu putea nici macar sa manance normal.

„Mi-a stricat viata. Nu mai am o viata acum, in prezent. Sunt in permanenta invalida acum. Mi-am petrecut ultimii ani din viata inchisa in dormitor. Daca as fi fost diagnosticata mai devreme, in mod cert boala nu ar fi ajuns pana in acest stadiu. Am paralizie intestinala, de stomac si de vezica urinara”, a povestit femeia.

sursa: metro.co.uk

Publicat: 15 Jun. 2019, 10:40 Life
Pe aceeași temă