Șofer de camion, prins băut, altul cu anvelope uzate, în timpul unei acțiuni a Brigăzii Rutiere

Publicat: 14 Oct. 2019, 19:57 Ciao.ro
Șofer de camion, prins băut, altul cu anvelope uzate, în timpul unei acțiuni a Brigăzii Rutiere

Un altul care conducea un vehicul cu anvelope uzate peste limita legală a fost sanționat.

Șofer de camion, prins băut. Cei doi au fost depistați în trafic, luni, de Brigada Rutieră, în timpul unor acțiuni de amploare.

Potrivit Brigăzii Rutiere, polițiștii rutieri verifică, de luni, timp de o săptămână, autocarele, microbuzele și camioanele de marfă, pentru a vedea dacă șoferii respectă legislația rutieră în domeniul transportului de persoane și de marfă, în cadrul planului de acțiune Truck&Bus.

Șofer de camion, prins băut

Șofer de camion, prins băut

În timpul controalelor, pe Șoseaua Chitilei a fost depistat un bărbat în vârsta de 50 de ani, în timp conducea un vehicul de transport marfă, fiind băut. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel că a primit o amendă în valoare de 1.305 și i-a fost suspendat permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot pe Șoseaua Chitilei a fost depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, care conducea un vehicul de transport marfă, iar în urma controlului stării tehnice, s-a constatat că anvelopele din spate erau uzate peste limita legală admisă. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei și s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

Polițiștii verifică zilnic, până în 20 octombrie, autovehiculele de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1locuri; pe cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone.

Oamenii legii vor să afle dacă sunt respectate perioadele de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi dacă există atestare metrologice a aparaturii tahograf. De asemenea, se verifică legalitatea tipului de transport, dacă sunt autorizate și dacă se efectuează prin curse regulate şi ocazionale.

„Se urmăresc următoarele: deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane/marfă de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; -se va acorda o atenţie sporită asupra elementelor privind siguranţa circulaţiei: starea psiho – fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului”, anunță Brigada Rutieră.

Publicat: 14 Oct. 2019, 19:57 Ciao.ro
Pe aceeași temă