Șocant! Cel mai mic bebeluș din lume a cântărit la naștere cât un măr. Ce s-a întâmplat cu pruncul

Publicat: 17 feb. 2021, 10:04 Autor: Andreea Voicu Arhiva

De multe ori auzim cazuri bizare de pe glob, iar mulți oameni rămân fascinați de ce mama natură, dar și natura umană poate crea. Astăzi vă prezentăm cazul unui bebeluș care a cântărit la naștere cât un măr! Ce s-a întâmplat ulterior cu pruncul și prin ce a trecut.

Vă vine să credeți sau nu, dar cel mai mic bebeluș de sex masculin din lume a cântărit la naștere fix 258 de grame, exact cât un măr. Bebelușul a văzut lumina zilei în data de 1 octombrie 2018. Înățimea băiețelului era de 22 de centimetri, iar medicii l-a ținut într-o unitate neonatală de terapie intensivă.

Micuțul Ryusuke Sekiya a fost adus pe lume prin cezariană, după doar 24 de săptămâni și 5 zile de sarcină. Mama băiețelului a născut mult mai devreme, deoarece aceasta suferea de hipertensiune. După ce s-a născut, medicii l-au măsurat, cântărit și l-au ținut sub supraveghere medicală o perioadă, pentru a fi în regulă. El a reușit chiar să doboare un record, fiind acum pe primul loc la categoria ”cel mai mic bebeluș de sex masculin”. Înainte de naștere, pe primul loc se afla un băiețel din Japonia care la naștere a avut 268 de grame, născut tot în anul 2018, arată Incredibilia.ro.

Băiețelul a fost sub supraveghere medicală încă de la naștere

Băiețelul a fost externat din spital abia în luna februarie a anului 2019. În tot acest timp, bebelușul a avut tuburi pentru hrană, iar cu bețigașe de bumbac i se introducea în gură lapte matern. În următoarele șapte luni, băiatul a crescut de 13 ori în greutate, iar acum cântărește peste trei kilograme.

„Când a venit pe lume, era atât de mic, încât părea că avea să se sfărâme la cea mai mică atingere. Am fost foarte îngrijorată. Acum bea lapte. Putem să-i facem baie. Sunt fericită că pot să văd cum crește”, le-a declarat reporterilor mama băiatului, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, cel mai mic bebeluș de sex feminin a văzut lumina zilei în anul 2015, în Germania, cântărind 252 de grame. Numele ei se află în registrul Universității din Iowa, cea care cataloghează cei mai mici copii din lume care au supraviețuit nașterii.

Sursă foto: Capturi video Youtube

Publicat: 17 feb. 2021, 10:04 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×