Situația devine critică! Demisii în masă la Spitalul de Neurologie din Brașov și Spitalul din Timișoara, de teama virusului

Publicat: 31 Mar. 2020, 13:25 News
Situația devine critică! Demisii în masă la Spitalul de Neurologie din Brașov și Spitalul din Timișoara, de teama virusului

Cadrele medicale care și-au dat demisia se tem că vor fi expuse infecției cu noul coronavirus. Situația este similară și la Spitalul CF Timișoara, unde mai mulți medicii au anunțat încetarea activității. 

Potrivit conducerii unității medicale,  demisiile sunt invocate prin„teama de necunoscut”.

Spitalul de Neurologie Brașov este o unitate medicală aflată în a treia linie în lupta împotriva COVID-19.

Tot în această dimineață, mai multe cadre medicale și-au dat demisia în bloc la spitalul CFR din Timișoara de teama COVID-19.

Managerul spitalului Marius Olaru a declarat pentru Digi24 că 13 cadre medicale și-au prezentat demisia, pentru că se tem de o eventuală infectare cu coronavirus. Olaru a spus că este vorba despre 10 asistente și trei infirmiere, printre motivele invocate fiind patologie de comorbiditate pentru unele sau faptul că au în îngrijire copii și bătrâni.

Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție, a spus managerul.

În Spitalul Clinic CF Timișoara nu este momentan niciun caz confirmat, de altfel unitatea sanitară este pe linia a doua de intervenție, adică va prelua cazuri doar dacă spitalul de infecțioase nu va mai avea locuri pentru pacienți.

Managerul a spus că va înainta adresele necesare către DSP și Ministerul Transporturilor pentru a primi aviz necesar angajării directe a personalului.

Acum, spitalul are personal suficient pentru numărul de pacienți, a adăugat managerul

Publicat: 31 Mar. 2020, 13:25 News
Pe aceeași temă