Simona Halep, testată pozitiv cu Roxadustat! Ce este această substanță interzisă

Publicat: 22 oct. 2022, 12:05 Autor: Camelia Vedete

Simona Halep, testată pozitiv cu Roxadustat! Ce este? Simona Halep a picat testul anti-doping! Marea jucătoare de tenis a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat, un medicament care se află pe lista substanțelor interzise!

Simona Halep a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă. Mai exact, marea jucătoare de tenis a fost prinsă dopată la un test anti-doping. Anunțul a fost făcut chiar de locul 9 WTA, prin intermediul rețelelor de socializare.

Simona Halep, testată pozitiv cu Roxadustat

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a mai scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă la care a fost testată pozitiv Simona Halep

Roxadustat, substanța interzisă în sport, conform legilor WADA, la care a fost testată pozitiv Simona Halep, este un medicament anti-anemie, un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Eritropoietină definește o clasă de substanțe interzise, intrate în lumea sportului în urmă cu două decenii, în special printre atleți, la acea vreme.

Totodată, Roxadustat este un medicament ce face parte din clasa celebrei EPO (eritropoetină). O astfel de substanță ar fi ajutat sportivi ca Lance Armstrong sau Marion Jones în obținerea unor performanțe sportive incredibile. Substanța găsită la Simona Halep în sânge face parte din categoria eritropoietină, care ajută la oxigenarea sângelui, pe lista antidoping a WADA.

Acest medicament se administrează pe cale orală și trebuie inițiat de către un medic cu experiență în gestionarea anemiei.

În UE, Roxadustat a fost aprobat în luna august a anului 2021, în timp ce, acest medicament a primit aprobare globală în China, pe data de 17 decembrie 2018, pentru tratamentul anemiei la pacienții dependenți de dializă, urmând ca, în anul 2020 să fie aprobat în Japonia și pentru pacienții care nu fac dializă.

Simona Halep are un nou partener! Bărbatul a rupt tăcerea: „Am primit un telefon și…”

Nu este unul de viață, ci unul de antrenament. Polonezul a rupt tăcerea și a spus cum a primit oferta.

Ex-liderul WTA se pregătește intens pentru anul 2023, în care are în plan să obțină cât mai multe trofee. Simona Halep va participa, în decembrie, la două turnee demonstrative.

Primul va fi în Africa de Sud, următorul în Emirate. Până atunci, sportiva noastră se pregătește exemplar. Patrick Mouratoglou, antrenorul ei personal, i-a ales, zilele trecute, un nou partener de antrenament.

Aici ne referim la Piotr Grynkowski (30 de ani, locul 1.846 ATP), polonez de origine. Acesta deja a ajuns la Academia Mouratoglou din Franța pentru a lucra cu Simona Halep.

„Am primit un telefon și, după trei zile, eram în avion cu destinația Franța”, a spus Piotr Grynkowski în presa din Polonia, scrie CANCAN.RO.

Publicat: 22 oct. 2022, 12:05 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă