EXCLUSIV | Silviu Mircescu preferă rolurile negative. Care este motivul + Replica amuzantă pe care nu o poate uita

Publicat: 15 sept. 2023, 11:32 Autor: Camelia Vedete

Silviu Mircescu, pe care publicul îl poate urmări în serialul Clanul de la PROTV, joacă în cel mai așteptat film românesc de acțiune-comedie al toamnei, Băieți Deștepți. În filmul regizat de Igor Cobileanski, care va intra în cinematografele din toată țara începând din 13 octombrie, îl vedem pe îndrăgitul actor în rolul lui Costi, un polițist simpatic, cu un caracter vulcanic și cu simțul umorului.

Băieți Deștepți este un film de acțiune-comedie care îi are în prim-plan pe Leo (Tiberiu Ioana), Alex (Sergiu Costache) și Costi (Silviu Mircescu), o echipă de polițiști suspendați ce sunt chemați înapoi la datorie pentru a investiga un baron local al drogurilor, Narcis, cu care au o istorie îndelungată. În mijlocul acțiunii înflorește o surprinzătoare poveste de dragoste între Leo și Lara, mâna dreaptă a traficantului. Vor reuși oare cei trei polițiști să îl captureze pe Narcis? Răsturnările de situație spectaculoase, scenele de acțiune pline de adrenalină, trădările neașteptate, umorul și încurcăturile celor trei polițiști simpatici fac din film o experiență de neratat.

Silviu Mircescu preferă rolurile negative

Alături de actorii ce îi interpretează pe cei trei polițiști, protagoniștii filmului, Tiberiu Ioana, Sergiu Costache și Silviu Mircescu, pe marile ecrane o vedem pe Olimpia Melinte în rolul Elenei, coordonatoarea echipei polițiste, dar și pe Cristian Iacob, în rolul notoriului Narcis. Din distribuția filmului fac parte și artiști autohtoni îndrăgiți, precum Alex Velea, Ruby, Vali Vijelie, Johny Romano și Dan Bursuc.

Silviu, joci într-un nou film, Băieți Deștepți, care urmează a fi lansat în cinematografe pe 13 octombrie. Ce îți place cel mai mult la personajul pe care îl interpretezi în film?

Salut! Da, din 13 octombrie ne vedem în cinematografele din toată țara! Personajul pe care îl interpretez este un polițist vulnerabil, exploziv și cu simțul umorului dezvoltat pe nume Costi. Așadar v-am spus mai sus ce-mi place la el. 🙂

Dacă ar fi să faci un schimb de rol, ce alt personaj ai juca din film și de ce?

Dacă ar fi să-l schimb, l-aș juca pe Narcis, pentru că întotdeauna mi-au plăcut și îmi plac rolurile negative… sunt mult mai ofertante.

Replica amuzantă pe care nu o poate uita

O replică din film ce ți-a rămas în cap…

O replică ce mi-a rămas în cap și care este chiar în descrierea personajului, la începutul filmului: “Mori odată, jigodie!” Ne-am amuzat copios pe tema asta din cauza faptului că spun asta unei imprimante.

Joci rolul unui polițist aici, ce preferi în general, rol de băiat bun sau rol de băiat rău?

Sincer îmi plac mai mult rolurile negative… Am spus și mai sus, sunt mult mai ofertante!

Rolul din Băieți Deștepți implică și multe scene de acțiune – cum te pregătești pentru genul acesta de filmări? Cât de solicitante sunt?

Am avut o perioadă de pregătire atât pentru scenele de text cât și pentru cele de acțiune. Repetiții cu cascadori pentru cele de bătaie, plus repetițiile pe set. Sunt solicitante și bineînțeles că trebuie să ai o condiție fizica de invidiat. 🙂

În film joci cu oameni alături de care ai mai făcut proiecte, de exemplu Sergiu Costache… Cum este să lucrezi alături de oameni apropiați/cunoscuți? Ușurează procesul?

Da… este mult mai ușor în momentul în care joci alături de o persoană cunoscută… Simți altfel și dezvolți altfel ceea ce ai de jucat și de făcut pentru că ai o anumită siguranță!

Ce fel de rol ți-ar plăcea să interpretezi și nu ai apucat până acum?

Mi-ar plăcea să joc un geniu.

Cum reușești să te detașezi de personajul pe care îl joci și sentimentele pe care le transmiți și trăiești pe set atunci când se termină filmarea și pleci acasă? Cum este procesul de a intra și ieși din pielea unui personaj?

Nu există niciun proces de detașare sau de ieșire din personaj. E foarte simplu: când ești pe scenă faci ce trebuie să faci sau când ești la filmări, filmezi ce ai de filmat. În momentul în care s-a terminat povestea, s-a terminat… E ca la un job normal, doar că noi, actorii, avem unul mai special… În momentul în care rămâi în poveste și duci personajele la magazinul din colț să cumperi o pâine sau acasă la familie, clar există o problemă gravă acolo…

Cum îți petreci timpul liber de obicei?

Timpul liber mi-l petrec alături de familia mea frumoasă și de băiețelul meu minunat!

Unde ai fost vara aceasta în vacanță și ce preferi, mare sau munte?

Am reușit să ajungem la mare anul acesta. În rest am muncit! Dacă e să aleg, prefer marea!

Ești implicat în mai multe proiecte în paralel – cum reușești să îți echilibrezi viața personală cu cea profesională?

Sunt un bun organizator! Îmi fac timp pentru toate. Mie îmi place să muncesc! Sunt workaholic dar am grijă să le împac pe toate și pe toți.

Unde te mai poate vedea publicul toamna aceasta?

Toamna aceasta ne vedem pe PRO TV în serialul Clanul! Din 13 octombrie în cinematografe cu filmul Băieti Deștepți și din 11 decembrie cu filmul Visul, în regia lui Cătălin Saizescu. În rest la Teatrul Național, unde joc în 6 spectacole, la Teatrul Elisabeta, la Teatrul Roșu unde joc în 2 spectacole, la Sala Gloria și în decembrie la Sala Palatului cu musicalul Mamma Mia. Sâmbăta și duminica la cursurile de actorie pentru copii de la Academia Studiourile Buftea!

Producția Băieți Deștepți va fi distribuită de Vertical Entertainment în cinematografele din România începând din 13 octombrie 2023.

Urmărește trailer film aici:

https://www.youtube.com/watch?v=fuCZNVkc5Ag

Publicat: 15 sept. 2023, 11:32 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă