EXCLUSIV | Alex Velea, rol inedit în “Băieți Deștepți” + A jucat barbut în penitenciarul Jilava. Cum a ajuns după gratii: „Am petrecut câteva zile bune acolo”

Publicat: 24 sept. 2023, 20:43 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Alex Velea, rol inedit în “Băieți Deștepți”! Artistul ne-a dezvăluit detalii de pe platourile de filmare, dar și despre personajul său.

Alex Velea are o supriză pentru fanii săi toamna aceasta: joacă în filmul românesc al toamnei, “Băieți Deștepți”, care va fi distribuit în cinematografele din toată țara începând din 13 octombrie.

În film, artistul joacă rolul unui „băiat” rău care se luptă să supraviețuiască în închisoare și este frate cu…Ruby. Artistul a lansat recent și piesa „Vulgar”, iar în videoclipul piesei joacă și protagoniștii din filmul “Băieți Deștepți”, Tiberiu Ioana, Sergiu Costache și Silviu Mircescu.

Alex Velea, despre rolul in “Băieți Deștepți”: „S-a filmat în penitenciarul Jilava. Și pentru câteva zile, ore bune le-am petrecut acolo…”

Filmul de acțiune-comedie, în regia lui Igor Cobileanski (“Umbre”, “La Limita de Jos a Cerului”, “Când se stinge lumina”), aduce pe marile ecrane o mulțime de nume mari ale entertainment-ului, spre deliciul publicului. Astfel, toamna aceasta îi vom vedea în “Băieți Deștepți” pe Alex Velea, Ruby, Olimpia Melinte, Vali Vijelie, Johny Romano, Silviu Mircescu, Dan Bursuc și mulți alții.

“Băieți Deștepți” este un film de acțiune-comedie care îi are în prim-plan pe Leo, Alex și Costi, o echipă de polițiști suspendați ce sunt chemați înapoi la datorie pentru a investiga un baron local al drogurilor, Narcis, cu care au o istorie îndelungată.

În mijlocul acțiunii înflorește o surprinzătoare poveste de dragoste între Leo și Lara, mâna dreaptă a traficantului. Vor reuși oare cei trei polițiști să îl captureze pe Narcis? Răsturnările de situație spectaculoase, scenele de acțiune pline de adrenalină, trădările neașteptate, umorul și încurcăturile celor trei polițiști simpatici fac din film o experiență de neratat.

Iată ce ne-a dezvăluit Alex Velea Despre de pe platourile de filmare, mai ales o parte din secvențe s-au tras în Penitenciarul Jilava.

„Nu am avut timp de vacanțe cu familia. Multe filmări, plecări și nopți nedormite”

Cum ți-ai petrecut vara? Știm că ai multe proiecte, concerte, etc. – ai avut timp de vacanță cu familia?

Salutare tuturor. Într-adevăr a fost o vară “plină”. Am avut multe evenimente, concerte atât în țară, cât și pentru românii plecați peste hotare. Multe filmări, plecări și nopți nedormite, dar îmi place să fiu ocupat și “mereu în priză”. Nu am avut timp de vacanțe cu familia, am profitat doar de câteva zile libere ca să ne mai deconectăm.

Apropo de vacanțe, ce preferi – munte sau mare?

Având în vedere că nu mă relaxez prea des în vacanțe… îmi plac toate formele de relief acum că m-ai întrebat. Cred că de fapt, în interior, vara prefer marea și căldura. Agitația și nebunia. Și iarna cred că muntele mă liniștește. Nu sunt cu sporturile de iarnă. Prefer să admir peisajul și să mă bucur de companie.

„Sunt un bad boy cu valențe de băiat “valabil” care este pus în diverse situații din cauza mediului în care ajunge – pușcărie”

Începi toamna în forță – ai lansat piesă nouă și te putem vedea și în filmul de acțiune comedie „Băieți Deștepți”. Cum ai ajuns să joci într-un film – era ceva ce îți doreai demult?

În toamna asta, ca o coincidență a destinului o să mă vedeți în mai multe proiecte ce au legătură cu actoria/cinematografia. Am jucat în “Tigru” un film foarte bine primit de publicul de specialitate, “Băieți Deștepți” care sunt sigur că o să fie pe placul vostru și o să încep în curând filmările pentru un serial. Nu vă dau mai multe detalii pentru că îmi place să vă surprind. Cât mai plăcut sper. 🙂

Cum a fost experiența pe platourile de filmare?

Experiența… a fost ceva inedit. O parte din “Băieți Deștepți” s-a filmat în penitenciarul Jilava. Și pentru câteva zile, ore bune le-am petrecut acolo. Când sunt pus în această ipostază, de “actor” (deși mai am mult de învățat până să am acest merit, să mă pot numi și așa) sunt emoționat și încerc să mă autodepășesc la fiecare scenă. Vreau să confirm că am potențial și să-i conving pe cei ce m-au ales că au luat o decizie înțeleaptă dându-mi rolul.

Ce ne poți spune despre rolul tău?

Sunt un bad boy cu valențe de băiat “valabil” care este pus în diverse situații din cauza mediului în care ajunge-pușcărie. O să vă placă personajul meu.

Alex Velea își ia copiii la premiera „Băieți Deștepți”: „Copiii noștri sunt fericiți ori de câte ori părinții lor fac ceva artistic”

Copiii tăi ce reacție au avut când au auzit că tatăl lor joacă într-un film? Îi vei lua cu tine la premiera filmului?

Copiii noștri sunt fericiți ori de câte ori părinții lor fac ceva artistic. Noi ne manisfestăm bucuriile și ei trăiesc alături de noi, cei mari, aceste împliniri. Se mândresc cu părinții lor și vor să ne calce pe urme. Evident că o să îi iau.

Protagoniștii din film sunt și protagoniști în videoclipul tău recent lansat – v-ați împrietenit?

Mă leagă o prietenie veche și trainică de băieți. Silviu Mircescu îmi e și rudă. Eu și Antonia le-am botezat fiul. Este unul din cei mai buni prieteni ai mei. Mă pot baza pe el în orice situație. Are un suflet de “milioane” și ca actor este unul din preferații mei.

Cu Tibi deja dezvolt o frăție și încep să ne lege cât mai multe lucruri. Îi mulțumesc că mi-a dat această ocazie și mai ales că e foarte implicat în ce face, fiind atent la orice detaliu. Pe Sergiu îl admir de ceva ani și mă bucur că am avut norocul să-l cunosc.

Ți-ar plăcea să ai mai multe proiecte în zona de filme/seriale? Te vezi pe acest drum al actoriei?

Da. Și de-abia aștept să învăț cât mai multe. Să “fur” de la cei mai buni. Sunt convins că o să îmbrățișez și această artă. A filmului.

Spune-ne mai multe despre noua ta piesă, Vulgar.

Piesa “Vulgar” este piesa lui YNY Sebi în colaborare cu mine. Este o piesă produsă de bunul meu prieten, fratele meu pot zice, Boier Bibescu. Am scris această piesă special pentru filmul “Băieți Deștepți” și deja face furori în topuri.

Cine mai joacă alaturi de Alex Velea în filmul „Băieți Deștepți”?

Ai o carieră de succes și o familie frumoasă – ce își mai dorește Alex Velea? Ce visuri mai ai pe listă?

Îi mulțumesc în fiecare zi lui Dumnezeu pentru ce am. Tot ce-mi doresc e ca familia mea să fie bine, să fim sănătoși și să avem putere de muncă, inspirație și ambiție măcar ca până acum. Asta vă doresc și vouă. Ne vedem la film!

Alături de actorii ce îi interpretează pe cei trei polițiști, protagoniștii filmului, Tiberiu Ioana, Sergiu Costache și Silviu Mircescu, pe marile ecrane o vedem pe Olimpia Melinte în rolul Elenei, coordonatoarea echipei polițiste, dar și pe Cristian Iacob, de data aceasta în rolul notoriului Narcis. Din distribuția filmului fac parte și artiști autohtoni îndrăgiți, precum Alex Velea, Ruby, Vali Vijelie, Johny Romano și Dan Bursuc.

Igor Cobileanski, câștigătorul a mai multe Premii GOPO, a regizat “Băieți Deștepți” după un scenariu semnat de Alexandru Bergauer, Tiberiu Ioana și Cobileanski, pornind de la o idee de Tiberiu Ioana.

Echipa de producție este formată din Tiberiu Ioana, în rolul de producător general, și Alexandra Elena Butnaru, în rolul producătorului executiv. Echipa din spatele camerelor îi are în componență pe directorul de imagine Cristian Gugu, stilista și designer de modă Liana Obancea, iar muzica este asigurată de Petru Bârlădeanu.

Foto: PR Băieți Deștepți / Arhiva ciao.ro

 

Publicat: 24 sept. 2023, 20:43 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă