Secretul dezgropat despre actul de naștere al Elenei Ceaușescu! Ce scrie în document

Publicat: 13 May. 2020, 12:11 Life

Cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu au contribuit mult în paginile de istorie ale României, dar după mulți ani de la Revoluție, oamenii încă mai află mici secrete legate de viața lor intimă.

De exemplu, nu multe persoane cunosc un detaliu important legat de actul de naștere al Elenei Ceaușescu și faptul că ea a fost o feministă convinsă în perioada comunistă a României. Soția lui Nicolae Ceaușescu provenea dintr-o familie modestă din județul Dâmbovița, comuna Petrești. Ea a rămas repetentă în clasa a 4-a, iar autobiografia trimisă la partid avea greșeli gramaticale mari, potrivit Spynews.

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, se arată în documentul autobiografic.

Dar, ulterior, au apărut mai multe controverse în acest sens. Numele din buletin al Elenei Ceaușescu era Lenuța Petrescu, dar după ce s-a măritat, și l-a schimbat în Elena. Iar data nașterii (inițial 1919) a fost înlocuită cu 1916. În arhiva Primăriei Petrești se arată încă faptul că 1919 e data nașterii a femeii.

Gafa pe care a făcut-o Elena Ceaușescu când a mers în vizită în Australia

Nicoale și Elena Ceaușescu au mers în anul 1988 în Australia, acolo unde vizita a rămas în istorie! Și nu neapărat pentru prezența fizică și implicarea pe care au avut-o, ci pentru…gafa pe care Elena Ceaușescu a făcut-o.

Cu un an înainte de execuția celor doi în public, din 1989, când au fost condamnați la moarte, Elena și Nicolae Ceaușescu au făcut o vizită în Australia cu ocazia deschiderii Expoziției Mondiale. Vizita, care ar fi trebuit să fie una oficială, a devenit imediat un prilej de amuzament. Atunci când Elena Ceaușescu a ajuns la Galeria de Artă, ea și Nicolae au privit statuia lui Venus din Milo.

Venus din Milo este o sculptură din Grecia Antica care întruchipează trupul Afrodităi, zeița iubirii și a frumuseții, însă brațele și soclul s-au pierdut. Astfel, statuia este lipsită de mâini. Atunci, reacția Elenei Ceaușescu a fost: ”Îți dai seama cum se fură pe aici, Nicule, dacă nu au curaj să le expună pe alea nesparte?”.

Publicat: 13 May. 2020, 12:11 Life
Pe aceeași temă