Gafa pe care a făcut-o Elena Ceaușescu când a mers în vizită în Australia! Momentul rămâne în istorie!

Publicat: 11 mai 2020, 15:03 Autor: Andreea Voicu Life

Nicoale și Elena Ceaușescu au mers în anul 1988 în Australia, acolo unde vizita a rămas în istorie! Și nu neapărat pentru prezența fizică și implicarea pe care au avut-o, ci pentru…gafa pe care Elena Ceaușescu a făcut-o.

Cu un an înainte de execuția celor doi în public, din 1989, când au fost condamnați la moarte, Elena și Nicolae Ceaușescu au făcut o vizită în Australia cu ocazia deschiderii Expoziției Mondiale. Vizita, care ar fi trebuit să fie una oficială, a devenit imediat un prilej de amuzament. Atunci când Elena Ceaușescu a ajuns la Galeria de Artă, ea și Nicolae au privit statuia lui Venus din Milo.

Venus din Milo este o sculptură din Grecia Antica care întruchipează trupul Afrodităi, zeița iubirii și a frumuseții, însă brațele și soclul s-au pierdut. Astfel, statuia este lipsită de mâini. Atunci, reacția Elenei Ceaușescu a fost: ”Îți dai seama cum se fură pe aici, Nicule, dacă nu au curaj să le expună pe alea nesparte?”.

Persoana care a povestit această întâmplare este directorul Galeriei de Artă din Queensland, Doug Hall. La 20 de ani de la vizita lor în Australia, abia atunci a fost făcut public momentul amuzant care, evident, a rămas în istorie, arată Cancan.

Publicat: 11 mai 2020, 15:03 Autor: Andreea Voicu Life
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă