Se renunță sau nu la masca de protecție? Anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne

Publicat: 12 apr. 2021, 15:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a făcut o serie de declarații referitoare la masca de protecție: unde și când există posibilitatea ca aceasta să nu fie folosită de oameni? O variantă este luată în calcul de autoritățile române.

Oficialul a făcut declarații în această dimineață referitoare la purtatul măștii de protecție în spațiile publice. În acest moment, oamenii sunt obligați să o poarte, indiferent de locul unde se află.

„Sigur că aceste restricții când o să fie ridicate gradual ne gândim și la aceste aspecte. Din punctul meu de vedere când mergi la munte cu mască ne gândim sau nu dacă e în regulă. Să stai pe plajă, să intri în mare cu mască (…) ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Lucian Bode.

”Purtarea măștii este obligatorie și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la purtarea măștii la plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă. Cu siguranță ce am văzut anul trecut la mare, om lângă om, nu poate fi încurajator”, a mai spus oficialul, arată b1.ro.

O nouă variantă a coronavirusului face victime și ar avea imunitate la vaccin

Varianta nouă denumită de specialiști ”E484E„ ar fi fost deja detectată la aproape 70% dintre pacienții care sunt internați într-un spital din Tokyo, Japonia. Potrivit experților, această formă nouă a virusului ar reduce considerabil protecția vaccinurilor deja ieșite pe piață, lucru care a creat o alertă generală printre specialiști și medici. Mutația respectivă poartă și denumirea de ”Eek” și, potrivit cifrelor, a fost descoperită la zece din 14 persoane care au fost depistate pozitiv. Din 36 de pacienți, 12 dintre aceștia prezintă mutația nouă. Aceștia nu au călătorit în străinătate și nici nu au intrat în contact cu persoane care ar fi revenit recent, arată Cancan.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 12 apr. 2021, 15:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă