Se prelungesc restricţiile în Capitală. Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un anunț de ultimă oră

Publicat: 23 Apr. 2021, 12:02 Arhiva
Se prelungesc restricţiile în Capitală. Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un anunț de ultimă oră

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei decide sâmbătă prelungirea măsurilor în Bucureşti.  În Bucureşti s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 4,41 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va avea, sâmbătă, o şedinţă pentru prelungirea restricţiilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

„Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Pe 10 aprilie, CMBSU a adoptat o hotărâre conform căreia pe 23 aprilie, în vinerea dinaintea Floriilor, magazinele sunt deschise în Capitală până la ora 20:00 şi a prelungit măsurile dispuse deja.

Ce s-a aflat despre originea coronavirusului

Specialiștii au făcut precizări importante în legătură cu originea coronavirusului. Pandemia de coronavirus durează de mai mult de un an, iar situația nu pare să se îmbunătățească în multe dintre statele lumii. Ce spune Avril Haines, șefa seriviciilor de informații, despre cele două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment.

Avril Haines, directorul serviciilor de informaţia din SUA, susține că există două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment referitor la originea virusului care a reușit să îngenuncheze sistemul medical mondial. Totuși, nici până în acest moment, nu se știe unde, când și cum a apărut noul coronavirus: „Comunitatea de informaţii nu ştie exact unde, când sau cum a fost transmis iniţial virusul Covid-19”, arată alephnews.ro.

Prima ipoteză este legată de faptul că virusul ar fi fost creat într-un laborator, iar cea de-a doua ipoteză face referire la contactul persoanelor cu animale infectate. Oficialii americani au acuzat China că nu ar fi fost foarte transparentă privind originea virusului care a creat haos mondial.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

 

Publicat: 23 Apr. 2021, 12:02 Arhiva
Pe aceeași temă