Se începe testarea în masă în Wuhan! Au fost depistate cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19

Publicat: 12 May. 2020, 15:17 News

Noi informații vin din China, Wuhan, unde autoritățile au decis testarea în masă a populației chineze, după ce au fost confirmate noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Potrivit Digi24, autoritățile sunt pregătite de operațiunea de depistare a noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus din cele 13 districte ale orașului Wuhan. Asfel, milioane de locuitori din Wuhan se vor pregăti pentru o nouă testare.

Testele se vor face cu acid nucleic, iar termenul de testare nu se cunoaște încă. În cursul zilei de duminică și de luni au fost depistate 6 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, după o lună de zile. Persoanele infectate sunt înaintate în vârstă și sunt din districtul Dongxihu. Wuhan a ieșit din carantină abia pe 8 aprilie, după ce din data de 23 ianuarie nimeni nu a mai avut voie să iasă din case.

Teoria legată de Covid-19 care bulversează opinia publică: ”A fost creat în laboratoarele din Wuhan”

O altă teorie legată de Covid-19 a bulversat opinia publică. Profesorul francez Muc Montagnier, care este laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 2008, a vorbit despre o teorie asupra coronavirusului.

Potrivit spuselor profesorului francez, virusul SARS-Cov2 ar fi fost de fapt ”un accident” în laboratoarele din Wuhan, China. Profesorul, care a descoperit alături de un alt cercetător virusul HIV, a oferit o explicație potrivit căriea genomul Covidului are elemente de HIV și malarie.

”A fost creat în laboratoarele din Wuhan”, susține Luc Montagnier. Alți specialiști spun că explicația ar fi una aberantă din partea profesorului.

”Nu are sens. Sunt mici elemente pe care le găsim în alți viruși din aceeași familie, alți coronaviruși în natură”, spune virologul Etienne Simon-Lorière, responsabil de structura genomică evolutivă a virusurilor ARN, la Institutul Pasteur din Paris, potrivit Divahair.

”Sunt elemnte ale genomului care seamănă de fapt foarte mult cu secvențe din materialul genetic al bacteriilor, al virușilor și al plantelor. Dacă luăm un cuvânt dintr-o carte și acest cuvânt corespunde unuia din altă carte, putem spune că e vorba de o copie? E aberant „, a mai spus el.

Publicat: 12 May. 2020, 15:17 News
Pe aceeași temă