O statuie care il intruchipeaza pe Buddha avea un continut foarte macabru, relateaza martorii care au asistat la clipele socante.
Un schelet vechi de 900 de ani a fost gasit recent intr-o statuie. Descoperirea este una cat se poate de infricosatoare. Insa, oamenii de stiinta sustin ca au o explicatie pentru un astfel de eveniment straniu.
Statuia veche de o mie de ani a fost suspusa unor teste de catre oamenii de stiinta. Dupa ce a fost scanata, in statuia lui Buddha s-a observat un schelet uman. Mai exact, este vorba despre ramasitele unui calugar. Barbatul se afla in pozitia lotusului cand a decedat.
Savantii au si o explicatie pentru o astfel de situatie. Se pare ca persoana din interiorul statuii era un mare invatat. Scheletul vechi de 900 de ani ar putea fi al lui Zhang, un maestru budist foarte respectat. Acesta ar fi murit in jurul anului 1100.
Expertii sunt de parere ca maestrul Zhang ar fi practicat un ritual ce poarta numele de „auto-mumificare”. Procesul presupune transformarea unui organism viu, asa cum era cel al calugarului budist pe timpul vietii, intr-o mumie! Procedeul este descris in istoria acestei religii drept unul barbar, noteaza descopera.ro.
In plus, este o transformare ce are la baza si tortura autoindusa. Incepe din timpul vietii, avand cateva stadii, si poate sa dureze si pana la cativa ani. Persoana care practica asa ceva are o dieta bazata pe seminte si nuci. L-au dezgropat dupa doua luni de la moarte si se asteptau sa-l gaseasca mumificat
Astfel, calugarii budisti care tin regimul de o mie de zile isi elimina toata grasimea de pe corp. La finalul primului stadiu, maestrul se hranea doar cu scoarta si radacini de conifere. Mai apoi, consuma si un ceai otravitor, ce ii inducea starile de greata si voma.
La finalul auto-mumificarii, calugarul se izola intr-u cavou din piatra. Astfel, constructia ii permitea sa isi pastreze in permanenta pozitia de lotus. Savantii au prelevat si mostre din interiorul statuii ce continea scheletul vechi de 900 de ani. Au fost gasite ramasite de scoarta de copac, dar si hartie cu litere chinezesti antice.