Scenaristul Alvin Sargent a murit la 92 de ani! Era celebru pentru filmele din seria „Omul Paianjen”

Publicat: 11 May. 2019, 17:54 Vedete

Doliu urias la Hollywood, dupa ce geniul Alvin Sargent s-a stins din viata.

Scenaristul Alvin Sargent a murit la 92 de ani! Scenaristul american care a reusit sa castige doua Oscaruri a murit la varsta de 92 de ani.

Trofeele le-a primit pentru filmele „Julia”, de Fred Zinnemann, din 1977, şdar si pentru „Oameni obisnuiti/ Ordinary People”, de Robert Redford, din 1980.

Scenaristul Alvin Sargent a murit la 92 de ani

Scenaristul Alvin Sargent a murit la 92 de ani

Inafara de acestea, a fost nominalizat si la premiile Academiei americane în 1974, pentru „Luna de hârtie/ Paper Moon”, de Peter Bogdanovich. Insa pentru toate trei a reusit performanta de a primi premiul Sindicatului scenaristilor americani.

Alvin a lucrat cu nume grele de la Hollywood in decursul timpului, precum lan J. Pakula, John Frankenheimer, Paul Newman, Peter Bogdanovich, Sydney Pollack, Fred Zinnemann, Robert Redford, Martin Ritt, Norman Jewison, Stephen Frears si Wayne Wang.

Marele debut in lungmetraj pentru marele ecran l-a facut cu scenariul pentru filmul din 1966 „Gambit”, regizat de Ronald Neame, cu Michael Caine, Shirley MacLaine si Herbert Lom.

Insa multi i-au apreciat munca in filmeel care au cucerit Romania, precum „Spider-Man 2”, „Spider-Man 3” si „The Amazing Spider-Man”.

Publicat: 11 May. 2019, 17:54 Vedete
Pe aceeași temă