Iti plac sarmalele la nebunie, dar parca te-ai saturat de cele traditionale cu foi de varza sau de vita de vie? Incearca ceva nou si bun!
Sarmale in frunze de podbal au fost inventate de o gospodina iscusita. Sunt adorate si de gastronomul sălăjean Mircea Groza. Singurul lucru neplacut este fragilitatea frunzelor de podbal. Acestea se rup usor si trebuie manevrate cu grija.
Cea mai buna carne pentru aceasta reteta este cea de pui, tara, curca sau gaina. E bine ca aceasta sa fie de pe pulpe deoarece este mai grasa decat orice alta carne de pasare. Frunzele de podbal trebuie sa fie mari.
30 frunze de podbal
500 gr carne tocata amestec de vita cu porc
4 linguri de orez
1 ou
1 ceapa mica
1 legatura de marar
sare si piper, dupa gust
200 gr smantana pentru sos
Citeste si: Reteta de sarmale in frunze de stevie. Sunt o alternativa gustoasa comparativ cu cele din varza murata
Frunzele de podbal se spala, li se rupe codita si se oparesc usor.
Peste carnea tocata se pune orez, ou, ceapa rasa, sare, piper si marar tocat marunt.
Se iau frunzele de podbal oparite si se pune carne pe partea lor lucioasa. Se ruleaza de la codita spre varful frunzei.
Dupa ce se ruleaza toate sarmalele, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pun la fiert, la foc mic.
Dupa ce s-au patruns bine sarmalele, se mai condimenteaza dupa gust, se adauga smantana si restul de marar tocat marunt.
Se fierb inca putin, apoi se opreste focul. Pofta buna!
Citeste si: Sarmale de miel in vita de vie, reteta de Paste! Asa le fac gospodinele desavarsite
Sursa: mancamsanatos.ro